Nove ideje po meri zajednice

Program  Swiss PRO  organizuje svečanu dodelu sertifikata za uspešnu realizaciju socijalno-inovativnih projekata lokalnih samouprava u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva u okviruju javnog poziva „Nove ideje po meri zajednice“.

Uz poštovanje svih propisanih mera događaj će biti održan u četvrtak 10. juna, sa početkom u 12 časova u prostorijama  Akademije vaspitačko- strukovnih studija (Visoka medicinska škola). Učesnicima  događaja obratiće se: Mirjana Ćojbašić, pomoćnica ministarke za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja, Rihard Koli, šef kancelarije za razvoj i saradnju Ambasade Švajcarske, Marko Vujačić, šef programa Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija i Ana Nedeljković Belja, nacionalna menadžerka programa Svis Pro. Pored predstavljanja rezultata osam podržanih projekata biće prezentovani i primeri dobre prakse u saradnji lokalnih samouprava i civilnog društva. Događaju će prisustvovati predstavnici Vlasotinca, Zaječara, Ivanjice, Negotina, Novog Pazara, Raške, Smedereva ,Ćuprije i partnerskih organizacija.

Vlada Švajcarske, preko programa Svis PRO pruža posebnu podršku za unapređenje socijalne uključenosti i poboljšanje položaja ranjivih grupa u lokalnim zajednicama, čemu su veliki doprinos dali i rezultati osam projekata sprovedenih u okviru ovog javnog poziva. Na događaju će biti reči o značaju ovakve podrške kako za razvoj lokalnih zajednica, tako i za primenu konkretnih mera socijalne uključenosti na lokalnom nivou.Ovaj događaj se realizuje u okviru programa „ Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti-Svis PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).