OBAVEŠTENJE o osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji

REPUBLIKA SRBIJA
OPŠTINA ĆUPRIJA
OPŠTINSKA UPRAVA
Odeljenje za društvene delatnosti, privredu
i lokalni ekonomski razvoj
Grupa za privredu i poljoprivredu
Br: sl./2020-06
28.02.2020. god.
Ć U P R I J A, 13.oktobar 7

O B A V E Š T E NJ E
o osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji

Obaveštavamo registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Ćuprija, da na osnovu Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, mogu podneti zahtev za ostvarivanje tih podsticaja, u dva primerka Ministarstvu finansija i privrede – Upravi za trezor od 01. marta do 30. aprila 2020. god..
Zahtev sadrži: podatke o podnosiocu, podatke o kulturi koja je zasejana, odnosno zasađena (šifra, naziv i površina) i zbiru površina pod kulturama navedenim u zahtevu, a koje su prijavljene u Registar poljoprivrednih gazdinstava; mesto i datum podnošenja zahteva, potpis podnosioca zahteva i pečat (ako je podnosilac zahteva preduzetnik ili pravno lice).
Kulture su sve kulture navedene u Šifarniku biljne proizvodnje i drugih namena zemljišnih parcela koji je sastavni deo Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivni status poljoprivrednog gazdinstva, osim prirodnih livada i pašnjaka u okviru grupe kultura krmno bilje.
Podsticaj iznosi 5.200 din/ha – 4.000 din/ha direktnih podsticaja i 1.200 din/ha regres za dizel gorivo(60 lit/ha se regresira sa 20 din/l).
Za bliže informacije obratiti se Grupi za privredu i poljoprivredu Odeljenja za privredu, društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj opštine Ćuprija, kancelarija br. 26 ili na telefon 035/8150926.

Zahtev