Обавештење о правилницима за набавку машина и опреме у биљној и сточарској производњи

Обавештавамо регистрована пољопривредна газдинства на територији општине Ћуприја да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело правилнике о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура и сточарске производње, који су објављени у „Службеном гласнику РС“, бр. 119 од 10. децембра, стоји у обавештењу које је данас упутила Група за привреду и пољопривреду Одељења за друштвене делатности, привреду и локални економски развој Општинске управе општине Ћуприја.

У обавештењу се истиче да право на подстицаје регистрована пољопривредна газдинства остварују ако су извршила набавку машина и опреме од 01. јануара 2021. године најкасније до дана подношења захтева.

Правилници садрже и списак подстицаја и прихватљивих инвестиција за које се може остварити право, а овај списак можете да нађете у табеларним приказима који се налазе у прилозима испод овог обавештења.

Подстицаји се утврђују у процентуалном износу, умањеном за инос ПДВ-а, тј. 50% од вредности инвестиције, а највиши укупни износ за који се може остварити право износи 800.000 динара, док се обавештење закључује информацијом да ће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, на основу донетог правилника, ускоро да распише јавни позив за подношење захтева.

Spisak investicija – biljna proizvodnja 21

Spisak investicija – stocarstvo 21