Obaveštenje o pravilnicima za nabavku mašina i opreme u biljnoj i stočarskoj proizvodnji

Obaveštavamo registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Ćuprija da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo pravilnike o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura i stočarske proizvodnje, koji su objavljeni u „Službenom glasniku RS“, br. 119 od 10. decembra, stoji u obaveštenju koje je danas uputila Grupa za privredu i poljoprivredu Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave opštine Ćuprija.

U obaveštenju se ističe da pravo na podsticaje registrovana poljoprivredna gazdinstva ostvaruju ako su izvršila nabavku mašina i opreme od 01. januara 2021. godine najkasnije do dana podnošenja zahteva.

Pravilnici sadrže i spisak podsticaja i prihvatljivih investicija za koje se može ostvariti pravo, a ovaj spisak možete da nađete u tabelarnim prikazima koji se nalaze u prilozima ispod ovog obaveštenja.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu, umanjenom za inos PDV-a, tj. 50% od vrednosti investicije, a najviši ukupni iznos za koji se može ostvariti pravo iznosi 800.000 dinara, dok se obaveštenje zaključuje informacijom da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na osnovu donetog pravilnika, uskoro da raspiše javni poziv za podnošenje zahteva.

Spisak investicija – biljna proizvodnja 21

Spisak investicija – stocarstvo 21