ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА И КАНДИДАТКИЊА ЗА ЧЛАНОВЕ И ЧЛАНИЦЕ САВЕТА ЗА МЛАДЕ

На основу члана 5. Одлуке о оснивању Савета за младе општине Ћуприја, председник Општине Ћуприја објављује:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА И КАНДИДАТКИЊА ЗА ЧЛАНОВЕ И ЧЛАНИЦЕ САВЕТА ЗА МЛАДЕ

Предложите кандидате и/или кандидаткиње за чланове и чланице Савета за младе општине Ћуприја, чији је циљ усклађивање активности у вези са остверивањем омладинске политике општине Ћуприја.

Савет за младе општине Ћуприја саветодавно је тело Општинског већа. Његове су надлежности везане за креирање омладинске политике на локалном нивоу, саветовање овог тела у одлукама које се тичу младих и подстицање пројеката и програма из области рада са младима. Савет за младе има 11 чланова/ца (укључујући и председника/цу).

На основу пристиглих предлога, председник општине именоваће чланове Савета за младе из састава грађана, стручњака, ученика, студената, представника удружења, представника школа и других јавних служби на период од четири године.

Најмање половину чланове Савета за младе чине млади узраста 15-30 година који су активностима и поступцима значајно афирмисали позитивну улогу и значај младих у локалној заједници, односно који су добитници школских, факултетских, научних, односно других награда и признања за различите области интересовања младих.

Остале чланове Савета за младе морају да поседују вишегодишње искуство у раду са проблемима младих, доказану стручност, односно да су активно учествовали у већем броју активности од важности за младе.

Председник општине може и пре истека рока на који су именовани разрешити поједине чланове Савета и именовати нове.

Сви заинтересовани грађани се могу пријавити попуњавањем образца (линк на сајту Канцеларије за младе) или достављањем предлога у писаном облику, у затвореној коверти преко службе писарнице Општинске управе Ћуприја са назнаком – за општинског већника Ненада Јовановића, (предлог за члана/чланицу Савета за младе), најкасније до 01. септембра 2023. године.

Линк путем кога можете да пријавите кандидате и кандидаткиње за Савет младих: https://docs.google.com/forms/d/1bdIQd8HqQ3m6_6CuagOACG3eHZhEKg38KElQda58_eg/edit