OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE KANDIDATA I KANDIDATKINJA ZA ČLANOVE I ČLANICE SAVETA ZA MLADE

Na osnovu člana 5. Odluke o osnivanju Saveta za mlade opštine Ćuprija, predsednik Opštine Ćuprija objavljuje:

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE KANDIDATA I KANDIDATKINJA ZA ČLANOVE I ČLANICE SAVETA ZA MLADE

Predložite kandidate i/ili kandidatkinje za članove i članice Saveta za mlade opštine Ćuprija, čiji je cilj usklađivanje aktivnosti u vezi sa ostverivanjem omladinske politike opštine Ćuprija.

Savet za mlade opštine Ćuprija savetodavno je telo Opštinskog veća. Njegove su nadležnosti vezane za kreiranje omladinske politike na lokalnom nivou, savetovanje ovog tela u odlukama koje se tiču mladih i podsticanje projekata i programa iz oblasti rada sa mladima. Savet za mlade ima 11 članova/ca (uključujući i predsednika/cu).

Na osnovu pristiglih predloga, predsednik opštine imenovaće članove Saveta za mlade iz sastava građana, stručnjaka, učenika, studenata, predstavnika udruženja, predstavnika škola i drugih javnih službi na period od četiri godine.

Najmanje polovinu članove Saveta za mlade čine mladi uzrasta 15-30 godina koji su aktivnostima i postupcima značajno afirmisali pozitivnu ulogu i značaj mladih u lokalnoj zajednici, odnosno koji su dobitnici školskih, fakultetskih, naučnih, odnosno drugih nagrada i priznanja za različite oblasti interesovanja mladih.

Ostale članove Saveta za mlade moraju da poseduju višegodišnje iskustvo u radu sa problemima mladih, dokazanu stručnost, odnosno da su aktivno učestvovali u većem broju aktivnosti od važnosti za mlade.

Predsednik opštine može i pre isteka roka na koji su imenovani razrešiti pojedine članove Saveta i imenovati nove.

Svi zainteresovani građani se mogu prijaviti popunjavanjem obrazca (link na sajtu Kancelarije za mlade) ili dostavljanjem predloga u pisanom obliku, u zatvorenoj koverti preko službe pisarnice Opštinske uprave Ćuprija sa naznakom – za opštinskog većnika Nenada Jovanovića, (predlog za člana/članicu Saveta za mlade), najkasnije do 01. septembra 2023. godine.

Link putem koga možete da prijavite kandidate i kandidatkinje za Savet mladih: https://docs.google.com/forms/d/1bdIQd8HqQ3m6_6CuagOACG3eHZhEKg38KElQda58_eg/edit