Održana 11. sednica Opštinskog veća

Sednicu veća otvorili su predlozi odluka upućeni Vladi republike Srbije  da se pravo svojine za  tri katastarske parcele  prenese na opštinu bez naknade. Reč je o dve parcele u katastarskoj opštini Supska koje su namenjene za bunare za vodosnabdevanje i završetak parohijskog doma u mesnoj crkvi. Treća parcela je u Mijatovcu i takođe je reč o prvoslavnoj crkvi u selu.

Informacija o stepenu usklađenosti planskih i realizovanih dokumenata javnih preduzeća čiji je osnivač opština  spada u delokrug rada Opštinskog veća. Na sednici je analizirano poslovanje JKP“Ravno 2014“ i JP“Zoohigijena“ u prethodnoj godini.

Naredne tačke dnevnog reda bile su posvećene godišnjim planovima inspekcijskih službi. Članovi veća jednoglasno su podržali planske aktivnosti građevinske, komunalne, prosvetne i inspekcije životne sredine.Pozitivno mišljenje i podršku „Veća“ dobio je i godišnji plan rada lokalne poreske administracije.

Komisija za ocenu godišnjih projekata razmatrala je pristigle projekte medijskih ustanova i Opštinskom veću predložila listu raspodele budžetskih sredstva za oblast javnog informisanja. Opštinsko veće je predlog potvrdilo i sredstva dodelilo informativnim kućama: Pomoravski glasnik DOO Niš , Kopernikus- Jagodina, DAK- Ćuprija, Kopernikus kable -Niš, RTM-Ćuprija, RT kanal M- Paraćin i Privredno društvo „Stara Čaršija“-Ćuprija.

Sednica je završena pozitivnim mišljenjem na izmene budžetskih pozicija Ustanove kulture.