Одржана 113. седница Општинског већа

 

Удружења грађана регистрована на територији општине Ћуприја или удружења чије је деловање везано за Ћуприју одлуком Општинског већа моћи ће да реализују своје програме уз партиципацију  буџетских средстава. Реч је о другом конкурсу за ову намену, а неискоришћена средства у износу од 2.000.000 моћи ће да се искористе до краја године. Предност ће имати програми социјалне, борачко-инвалидске и заштите лица са инвалидитетом, друштвене бриге о деци, заштите избеглица и интерно расељених лица са Косова и Метохије,  подстицања наталитета, бриге о старима и програми у области образовања, науке, културе и заштите животне средине. Конкурсна документација може се преузети са званичног сајта Општине Ћуприја ( www.cuprija.rs)

Програм енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине као и претходних године почиње јавним позивом привредним  субјектима( директним корисницима) који се баве производњом, услугама или другим пословима везаним за енергетску санацију.То подразумева замену спољне столарије енергетски ефикаснијом, постављање спољне зидне, кровне или таванске термо изолације, замену грејних тела на чврста горива енергетски ефикаснијим, уградњу топлотних пумпи, соларних колектора или соларних панела. Све информације и неопходна документација за јавни позив могу се преузети на званичном сајту Општине Ћуприја(www.cuprija.rs).

Уз ове две тачке  седницу општинске владе обележиле су и одлуке о изменама финансијских планова Гимназије, Туристичке организације и СРЦ „Ада“ и две измене нормативних аката органа управе. Прва се тицала измене одлуке о платама изабраних и постављених лица, а друга измене  правилника о систематизацији послова у општинској управи.