Održana 113. sednica Opštinskog veća

 

Udruženja građana registrovana na teritoriji opštine Ćuprija ili udruženja čije je delovanje vezano za Ćupriju odlukom Opštinskog veća moći će da realizuju svoje programe uz participaciju  budžetskih sredstava. Reč je o drugom konkursu za ovu namenu, a neiskorišćena sredstva u iznosu od 2.000.000 moći će da se iskoriste do kraja godine. Prednost će imati programi socijalne, boračko-invalidske i zaštite lica sa invaliditetom, društvene brige o deci, zaštite izbeglica i interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije,  podsticanja nataliteta, brige o starima i programi u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i zaštite životne sredine. Konkursna dokumentacija može se preuzeti sa zvaničnog sajta Opštine Ćuprija ( www.cuprija.rs)

Program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine kao i prethodnih godine počinje javnim pozivom privrednim  subjektima( direktnim korisnicima) koji se bave proizvodnjom, uslugama ili drugim poslovima vezanim za energetsku sanaciju.To podrazumeva zamenu spoljne stolarije energetski efikasnijom, postavljanje spoljne zidne, krovne ili tavanske termo izolacije, zamenu grejnih tela na čvrsta goriva energetski efikasnijim, ugradnju toplotnih pumpi, solarnih kolektora ili solarnih panela. Sve informacije i neophodna dokumentacija za javni poziv mogu se preuzeti na zvaničnom sajtu Opštine Ćuprija(www.cuprija.rs).

Uz ove dve tačke  sednicu opštinske vlade obeležile su i odluke o izmenama finansijskih planova Gimnazije, Turističke organizacije i SRC „Ada“ i dve izmene normativnih akata organa uprave. Prva se ticala izmene odluke o platama izabranih i postavljenih lica, a druga izmene  pravilnika o sistematizaciji poslova u opštinskoj upravi.