Održana 51. sednica Opštinskog veća

Sednicu je otvorilo razmatranje nacrta Odluke o određivanju prosečnih cena kvadrata nepokretnosti, na osnovu koje će biti utvrđena visina poreza na imovinu za 2022 godinu. Reč je o zakonskoj obavezi lokalne samouprave da do 30. novembra utvrdi prosečne cene kvadrata koje će biti osnov oporezivanja u narednoj godini. U obrazloženju na sednici čulo se da je reč o simboličnim usklađivanjima i da bi iznosi u 2022. uglavnom trebalo da budu u visini onih od ove godine.

Program razvoja turizma u opštini do 2025. godine  je ambiciozan  projekat čiji je cilj da u narednim godinama afirmiše turističke potencijale koje Ćuprija nesumnjivo ima. Članovi veća su podržali   program, a o njemu će se na narednom zasedanju izjašnjavati i odbornici skupštine.

Turističkoj promociji bila je posvećena još jedna tačka dnevnog reda. Većnici su prihvatili izmenu finansijskog plana Turističke organizacije, a izmena se odnosila na sredstva za novogodišnju žurku na gradskom trgu.

Za organizovanje novogodišnjih praznika bila je rezervisana još jedna , poslednja tačka dnevnog reda. Formiran je odbor za organizaciju aktivnosti vezanih za novogodišnje praznike. Ovoj odluci prethodilo je potvrđivanje zaključaka komisije za utvrđivanje osnovanosti zahteva i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa  i mačaka lutalica. Pred većnicima se na ovoj sednici našlo 17 zahteva za koje je komisija ocenila da su opravdani.