Održane 76. ulične trke: Vid Botolin pobednik u seniorskoj konkurenciji

Vid Botolin, devetnaestogodišnji atletičar celjskog „Kladivara“, pobednik je glavne trke „Miroslav Trle Pavlović”, koja je bila kruna 76. uličnih trka u Ćupriji.

Treće mesto u trci seniora zauzeo je Ivan Andrejev iz Bugarske, drugi je bio Miloš Malešević, a prvi u konkurenciji starijih juniora Vid Botolin, koji je večeras faktički zabeležio dvostruku pobedu na najstarijim uličnim trkama u Evropi.

Jedna od pozitivnijih strana 76. uličnih trka Memorijal „Aleksandar Petrović“, kako se ova manifestacija i zvanično naziva, predstavljalo je učešće velikog broja devojčica i dečaka, učenika ćuprijskih osnovnih škola, koji, kako neko primeti, predstavljaju bazu i za atletiku, ali i za ćuprijski sport uopšte.

“Stvaramo uslove za nove šampione”, rekao je predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić na ceremoniji dodela medalja i pehara najboljima u glavnoj trci, još jednom podsetivši da „večeras prvi put organizujemo ovu manifestaciju bez Vere Nikolić“, koja je na mnogo načina zaslužna što se Ćuprija i infrastrukturalno vraća na čelne pozicije srpske atletike.

Što se tiče ostalih večerašnjih rezultata, još jednom je u trci starijih juniorki na 1500 metara odlična bila Saima Murić iz Novog Pazara, a kada pričamo o juniorima, vredi pomenuti i pobedu sedamnaestogodišnjeg Subotičanina Daria Bašić Palkovića i treće mesto Ćupričanina Alekse Milanovića, koji se posle bolesti i lošeg perioda polako vraća među najperspektivnije srpske atletičare.

Samu manifestaciju otvorio je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika Opštine Ćuprija, koji je obećao da će lokalna samouprava preduzeti sve da Ćuprija ponovo bude u vrhu srpske ali i regionalne atletike, a među posebnim zvanicama u centru Ćuprije večeras su se našli i Dane Korica, Marcel Vučetić, Edin Zukorlić, Zora Tomecić, Dejan Pajkić…

Na kraju recimo i to da ni aktuelna pandemija ni loši vremenski uslovi nisu sprečili dolaske takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Bugarske u Ćupriju, pa su i 76. ulične trke imale međunarodni karakter, zahvaljujući pre svih, treba to podvući, zvaničnoj atletskoj legendi Draganu Zdravkoviću.