ODRŽAN DRUGI ATLETSKI MITING „VERA NIKOLIĆ“

 

 

Odlična organizacija, veliki broj učesnika, atletski šampioni,  i oni nekadašnji i sadašnji obeležili su  atletski praznik u Ćupriji, posvećen najvećoj atletičarki  svih vremena sa ovih prostora.Dolazak u Ćupriju je jednostavno sportska obaveza,znak poštovanja, i poklonjenje svemu onome što su za srpsku, jugoslovensku i svetsku atletiku učinili Vera Nikolić i njen trener Aleksandar Aca Petrović sažimali su svoje utiske Dane Korica,Slavko Kuzmanović, ali i  aktuelni atletski šampioni Olivera Jevtić, Amel Tuka i Elzan Bibić.

Takmičenje je otvorio i pozdravio sve učesnike i goste Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija naglasivši svoje uverenje da će miting postati tradicionalno okupljanje najboljih srpskih i evropskih atletičara i da će u godinama koje dolaze ćuprijska sportska publika imati privilegiju da  posmatra  vrhunska atletska nadmetanja. Ceremonijal otvaranja upotpunila je Snežana Pajkić- Jolović, jedna od ćuprijskih atletskih zvezda, koja je predsedniku Opštine Ćuprija u ime Evropske atletske federacija uručila priznanje za organizovanje najstarije ulične trke u Evropi.

Zvezde drugog memorijalnog mitinga „Vera Nikolić“ bili su Amel Tuka, reprezentativac BiH i jedan od najboljih svetskih srednjeprugaša, koji je lako i ubedljivo pobedio  u revijalnoj trci na 600 metara. Ništa manje ubedljiv bio je Elzan Bibić u trci na 3000 metara. Olivera Jevtić je u posebnom delu mitinga još jednom postala državni prvak na 10.000 metara pokazavši da u ovoj disciplini ona već poodavno neprikosnoveno vlada.

Bilo je još zvezda mitinga, onih najmlađih koji su se takmičili “ brzinom do zvezda“, a do zvezda će neki od njih sigurno i stići. Osam devojčica i isto toliko dečaka ćuprijskih osnovnih škola predstavljaće Ćupriju na republičkom takmičenju, a miting im je bio dobra prilika da ih publika upozna. Na kraju su Nera Kukobat kod devojčica i Matija Babić kod dečaka bili bili najbrži, ali su , svejedno, simpatije osvojili svi.

Atletski miting u Ćupriji ove godine organizovan je na početku sezone, pa rezultati ni atletičarima, ni trenerima nisu bili u prvom planu. Ali je važno, pa i logično kako reče jedan od atletičara iz Hrvatske da se atletska sezona počne u gradu atletike kakva je Ćuprija. Zato, eto njega i iduće godine na mitingu.