Predstavljen akcioni plan za rekonstrukciju Doma kulture u Supskoj – radovi počinju na jesen

Predstavnici Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) posetili su danas Opštinu Ćuprija, gde su sa čelnicima lokalne samouprave i partnerima na projektu razradili aktivnosti na sprovođenju akcionog plana u vezi sa predstojećom rekonstrukcijom Doma kulture u Supskoj.

Podsetimo, Opština Ćuprija će, uz podršku Evropske unije, realizovati projekat „Rekonstrukcija i adaptacija zgrade Mesne zajednice u selu Supska“. Bespovratna sredstva u visini od 157.822 evra obezbeđena su preko programa

Evropske unije za lokalni razvoj (EU PRO Plus), koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije. Ukupna vrednost rekonstrukcije zgrade Mesne zajednice Supska, seoske ambulante i Doma kulture, koji se nalaze u tom objektu, iznosiće 278.683 evra. Razliku između doniranih sredstava i vrednosti celog posla sopstvenim sredstvima pokriće Opština Ćuprija.

Realizacijom ovog projekta biće poboljšani uslovi za pružanje medicinskih usluga i organizovanja društvenih i kulturnih aktivnosti za 1.662 žitelja Supske, uključujući i članove lokalnih šahovskih, kulturnih i umetničkih društava.