САРАДЊА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У ЋУПРИЈИ И ОРГАНИЗАЦИЈЕ ХЕЛВЕТАС

Вишегодишња   сарадња локалне самоуправе у Ћуприји и   швајцарске организације „Хелветас“ били су  тема  радног састанка .Разговарало се о  приоритетима који су  од важности за општину Ћуприја са освртом на пројекте који су до сада реализовани .

Током 2023.године  општина  Ћуприја је уз помоћ швајцарске организације финансирала пројекте на фудбалском игралишту у Мијатовцу,сеоском дому у Јовцу,пројекат уређења зелених површина на Славији и реконструкцију стадиона Раднички. Швајцарска организација  своју функцију види кроз развој цивилног друштва првенствено у пројектима који се реализују и захтевају веће учешће грађана и те пројекте остварује у низу европских земаља.

Унапређење рада локалне пореске администрације као значајном извору прихода локалне самоуправе и веће учешће грађана о доношењу одлука на локалном нивоу,наставак успешне сарадње закључци су  састанка председника  општине Јелена Ђулинац,заменика председника општине Владимира Васиљевића,начелника ЛПА Весне Станковић и представника делегације Хелветас, коју је предводио Александер Грунауер, директор представништа швајцарске организације у Србији