SARADNJA LOKALNE SAMOUPRAVE U ĆUPRIJI I ORGANIZACIJE HELVETAS

Višegodišnja   saradnja lokalne samouprave u Ćupriji i   švajcarske organizacije „Helvetas“ bili su  tema  radnog sastanka .Razgovaralo se o  prioritetima koji su  od važnosti za opštinu Ćuprija sa osvrtom na projekte koji su do sada realizovani .

Tokom 2023.godine  opština  Ćuprija je uz pomoć švajcarske organizacije finansirala projekte na fudbalskom igralištu u Mijatovcu,seoskom domu u Jovcu,projekat uređenja zelenih površina na Slaviji i rekonstrukciju stadiona Radnički. Švajcarska organizacija  svoju funkciju vidi kroz razvoj civilnog društva prvenstveno u projektima koji se realizuju i zahtevaju veće učešće građana i te projekte ostvaruje u nizu evropskih zemalja.

Unapređenje rada lokalne poreske administracije kao značajnom izvoru prihoda lokalne samouprave i veće učešće građana o donošenju odluka na lokalnom nivou,nastavak uspešne saradnje zaključci su  sastanka predsednika  opštine Jelena Đulinac,zamenika predsednika opštine Vladimira Vasiljevića,načelnika LPA Vesne Stanković i predstavnika delegacije Helvetas, koju je predvodio Aleksander Grunauer, direktor predstavništa švajcarske organizacije u Srbiji