SVE JE SPREMNO ZA CREVARIJADU

Jubilarna, 15-a po redu crevarijada može da počne. Ovo su iz Moravskog parka, koji će za dva dana okupiti ljubitelje jedinstvenog gastronomskog specijaliteta,ali i sve one koji vole druženje i dobar provod poručili Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika Opštine Ćuprija i Jelena Petrović, direktorka  Turističke organizcije Ćuprija.  U takmičarskom delu pedesetak ekipa pokušaće da se izbori za titulu ovogodišnjeg pobednika i vredne nagrade, a čitavu manifestaciju pratiće niz drugih,  organizatori očekuju, zanimljivih takmičenja. Tako će se ljubitelji piva, koje je nekako prirodan pratilac  crevarijade, moći da okušaju u brzom ispijanju piva, a pobednika očekuje nagrada u pivu u količini sopstvene težine.Razumljivo je i da će uz ovakvu manifestaciju ide  dosta muzike a šlag na torti će biti nastup estradne zvezde Milice Todorović.

Vladimir Vasiljević je u obraćanju novinarima naglasio da se uskoro navršava vek od početka zanatske prerade creva u Ćupriji, koja će stanovnicima grada doneti nadimak, a samom gradu turističku i gastronomsku manifestaciju koja nadaleko prevazilazi lokalne okvire. Jelena Petrović se na početku svog obraćanja zahvalila sponzorima, prijateljima manifestacije i pre svega lokalnoj samoupravi, kao generalnom pokrovitelju  i istakla da interesovanje za crevarijadu prevazilazi sva očekivanja i da su svi turistički kapaciteti rezervisani. Govoreći o samom programu direktorka turističke organizacije je istakla da je ovogodišnja manifestacija obogaćena pozorišnom predstavom koja će u subotu uveče, takođe u Moravskom parku biti uvod u centralni nedeljni događaj.

Zvanično otvaranje crevarijade  je u nedelju u  17 časova ali će već od prepodnevnih sati Moravski park početi da se puni da bi već tamo iza podneva prerastao u jedinstvenu kuhinju na otvorenom.