Sledi pojačana kontrola korišćenja površina javne namene

Iz Odseka za inspekcijske poslove obaveštavaju građane da će od 27. septembra inspekcijski nadzor da bude pojačan i usmeren pre svega na kontrolu nepropisnog korišćenja površina javne namene za kretanje, parkiranje i zaustavljanje motornih vozila.

Obaveštenje prenosimo u celini:

Počevši od 27. 9. 2021. godine biće pojačana kontrola parkiranja na površinama javne namene, pa Vas u cilju preventivnog delovanja, obaveštavamo da je na površinama javne namene (trgovi, trotoari i javne zelene površine) zabranjeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje vozila.

Za ove radnje odgovorno je lice koje je radnju izvršilo, odnosno vlasnik vozila, ako lice koje je radnju izvršilo nije zatečeno u vršenju radnje. ( član 152. stav 3. i član 168. stav 2. Odluke o komunalnim delatnostima („Sl.glasnik opštine Ćuprija“, br.14/18)

Za ovu vrstu prekršaja propisane su novčane kazne ( član 202. i član 204. Odluke o komunalnim delatnostima („Sl.glasnik opštine Ćuprija“, br.14/18)) u fiksnom iznosu.

U slučaju da učinilac prekršaja nije zatečen na licu mesta, prekršajni nalog biće dostavljen vlasniku vozila putem pošte u skladu sa članom 75. Zakona o opštem upravnom postupku ( „Službeni glasnik RS“, br.18/2016 i 95/2018).