Предшколска установа “Дечја радост”

Предшколска установа “Дечја радост” постоји већ четрдесет година (од 1968. године). Основана је при СИЗ-у дечје заштите, у саставу тадашњег Центра за социјални рад. Први објекат је био вртић “Бамби”, који је почео са 50-ак места, а касније је дограђен и тренутно је капацитет око 150 места. Почетком 70- их година изграђен је вртић “Шећерко” на Славији, а врло брзо и вртић “Лептирић”. Од 1987. године са радом је почео и вртић “Невен”.

Осим ова четири објекта у граду, у оквиру предшколске установе “Дечја радост” (садашњи назив датира од 1975. год.) , раде и вртић “Петар Пан” у Јовцу и вртић “Полетарац” у Мијатовцу. У овим објектима организован је целодневни боравак, као и припремни предшколски програм. Сопствене објекте, Установа има и у Крушару, Батинцу и Вирину, а у Супској, Сењу, Паљану – Иванковцу, Бигреници и Исакову, Установа користи просторе О.Ш. за реализацију припремно предшколског програма. Тренутно у Установи борави 720 детета узраста од 1-7 година.

Припремно предшколским програмом су покривена сва деца са територије Општине Ћуприја. Овај програм је, по закону, обавезан за сву децу пре поласка у школу, што је, и пре законске обавезе, била пракса ове Установе. У Установи ради 102 радника, од којих 62 на пословима васпитања и образовања. Поред редовних активности, карактеристика ове Установе су јавне манифестације (приредбе, изложбе, позоришне представе, карневал), које увек изазивају велику пажњу грађана Ћуприје.

Контакт