Бранимир Тазић: – Пакети су за само два дана достављени свим сеоским месним заједницама!

Завршена је подела пакета пензионерима чија су примања мања од 30 хиљада динара. Пакети су за само два дана достављени свим сеоским месним заједницама, истиче председник Скупштине општине Ћуприја Бранимир Тазић, који је руководио целокупном логистиком – пријемом оба контингента, затим паковањем а онда и расподелом пакета. Тазић каже да је локална самоуправа робу за пакете платила добављачу – компанији ДИС, а да је, као донација, стигло 500 пакета од кладионица „Моцарт“.

„Подела пакета зависила је од испорука ДИС-а, који је имао уговорене наруџбине од више градова, па смо са њима усклађивали динамику. Први контингент од три хиљаде пакета поделили смо у граду, заједно са волонтерима без којих не бисмо могли ову акцију да спроведемо, и ми им се још једном стварно од срца захваљујемо. Тај контингент смо поделили пред Ускрс, буквално смо завршили на Велики петак. Након тога смо чекали другу испоруку од ДИС-а, која је јуче и прекјуче подељена у селима. Остало је неких стотинак пакета, због тога што неке пензионере нисмо могли да пронађемо на својим адресама – људи су отишли код деце или су у викендицама, тако да то сад решавамо појединачно. Оне пакете намењене за кориснике социјалне помоћи, које је донирао ‘Моцарт’, поделили смо пре свега овога.“, каже Бранимир Тазић.

Председник Скупштине општине Ћуприја Бранимир Тазић рекао је да је око двеста пакета остало након завршетка поделе, јер су неки пензионери сматрали да њима није била потребна помоћ и успут саветовали да та помоћ буде преусмерена на људе из рањивих категорија. Тазић каже како се у Општини Ћуприја већ размишља да ти пакети буду подељени самохраним мајкама, о чему ће врло брзо бити донета одлука.

Пакете намењене пензионерима чија су примања испод 30 хиљада динара, подсетимо још једном, обезбедила је Општинска управа, по налогу Штаба за ванредне ситуације од 7. априла.