Branimir Tazić: – Paketi su za samo dva dana dostavljeni svim seoskim mesnim zajednicama!

Završena je podela paketa penzionerima čija su primanja manja od 30 hiljada dinara. Paketi su za samo dva dana dostavljeni svim seoskim mesnim zajednicama, ističe predsednik Skupštine opštine Ćuprija Branimir Tazić, koji je rukovodio celokupnom logistikom – prijemom oba kontingenta, zatim pakovanjem a onda i raspodelom paketa. Tazić kaže da je lokalna samouprava robu za pakete platila dobavljaču – kompaniji DIS, a da je, kao donacija, stiglo 500 paketa od kladionica „Mocart“.

„Podela paketa zavisila je od isporuka DIS-a, koji je imao ugovorene narudžbine od više gradova, pa smo sa njima usklađivali dinamiku. Prvi kontingent od tri hiljade paketa podelili smo u gradu, zajedno sa volonterima bez kojih ne bismo mogli ovu akciju da sprovedemo, i mi im se još jednom stvarno od srca zahvaljujemo. Taj kontingent smo podelili pred Uskrs, bukvalno smo završili na Veliki petak. Nakon toga smo čekali drugu isporuku od DIS-a, koja je juče i prekjuče podeljena u selima. Ostalo je nekih stotinak paketa, zbog toga što neke penzionere nismo mogli da pronađemo na svojim adresama – ljudi su otišli kod dece ili su u vikendicama, tako da to sad rešavamo pojedinačno. One pakete namenjene za korisnike socijalne pomoći, koje je donirao ‘Mocart’, podelili smo pre svega ovoga.“, kaže Branimir Tazić.

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Branimir Tazić rekao je da je oko dvesta paketa ostalo nakon završetka podele, jer su neki penzioneri smatrali da njima nije bila potrebna pomoć i usput savetovali da ta pomoć bude preusmerena na ljude iz ranjivih kategorija. Tazić kaže kako se u Opštini Ćuprija već razmišlja da ti paketi budu podeljeni samohranim majkama, o čemu će vrlo brzo biti doneta odluka.

Pakete namenjene penzionerima čija su primanja ispod 30 hiljada dinara, podsetimo još jednom, obezbedila je Opštinska uprava, po nalogu Štaba za vanredne situacije od 7. aprila.