Ћуприја домаћин републичког школског првенства у атлетици

Више од 800 такмичара из неколико десетина основних и средњих школа Србије данас се на атлетском стадиону „ Александар Аца Петровић“ борило за титулу најбољих у републици. Школарци су се такмичили у  дисциплинама предвиђеним за школски спорт: скок у даљ, трке на 60 метара и бацања вортекса (млађи основци) и тркачке дисциплине 100, 200, 400, 800 и 1000 метара и бацање кугле и скок у вис и даљ за старије основце и средњошколце.

На такмичењу учествују победници са регионалних такмичења, а сваки регион био је састављен из четири округа. Подсетимо да је протекле недеље у Ћуприји одржано реионално такмичење Поморавског, Браничевског, Борског и Подунавског округа.

Најбоље пласирани ће осим признања победника републичког школског првенства за ову годину својим резултатима утицати и на екипни пласман, односно које су то „најатлетскије“ школе у Србији.

Организатор такмичења је Савез за школски спорт Србије, покровитељ републичко министарство надлежно за омладину и спорт, а Ћуприја, као и увек, одличан домаћин.