Ćuprija domaćin republičkog školskog prvenstva u atletici

Više od 800 takmičara iz nekoliko desetina osnovnih i srednjih škola Srbije danas se na atletskom stadionu „ Aleksandar Aca Petrović“ borilo za titulu najboljih u republici. Školarci su se takmičili u  disciplinama predviđenim za školski sport: skok u dalj, trke na 60 metara i bacanja vorteksa (mlađi osnovci) i trkačke discipline 100, 200, 400, 800 i 1000 metara i bacanje kugle i skok u vis i dalj za starije osnovce i srednjoškolce.

Na takmičenju učestvuju pobednici sa regionalnih takmičenja, a svaki region bio je sastavljen iz četiri okruga. Podsetimo da je protekle nedelje u Ćupriji održano reionalno takmičenje Pomoravskog, Braničevskog, Borskog i Podunavskog okruga.

Najbolje plasirani će osim priznanja pobednika republičkog školskog prvenstva za ovu godinu svojim rezultatima uticati i na ekipni plasman, odnosno koje su to „najatletskije“ škole u Srbiji.

Organizator takmičenja je Savez za školski sport Srbije, pokrovitelj republičko ministarstvo nadležno za omladinu i sport, a Ćuprija, kao i uvek, odličan domaćin.