Infrastrukturni projekat čekan pola veka! Terekovo i Minelovo naselje dobijaju projekat za izgradnju kanalizacione mreže

Današnjim zaključenjem ugovora između “Infrastruktura železnice Srbije“ i Opštine Ćuprija konstituisano je pravo službenosti prolaza trase kanalizacije ispod železničke pruge, što znači da je otklonjena i poslednja prepreka postavljanju-izgradnji fekalne kanalizacije u Terekovom naselju.

Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić iskazao je zadovoljstvo što je potpisan ugovor o pravu službenosti prolaza sa upravljačem železničke infrastrukture u Srbiji, čime su se stekli uslovi da se uđe u projekat postavljanja kanalizacije u dva ćuprijska gradska naselja, i istakao:

– Dobićemo projekat za postavljanje kanalizacione mreže u Terekovom i Minelovom naselju, jer smo, posle izvesnih teškoća, prvo postigli dogovor a danas i potpisali ugovor sa Akcionarskim društvom „Infrastruktura železnice Srbije“, čime su se stvorili uslovi da kanalizacionu mrežu provučemo ispod pruge.

Predsednik Erić je odmah posle parafiranja ugovora obelodanio i način na koji će ova važna infrastrukturna investicija biti finansirana. Republika će sigurno  pokriti troškove ovog projekta, a sredstva bi, najverovatnije, trebalo da budu obezbeđena iz budžeta Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Projekte kanalizacionih i vodovodnih mreža finansira država, a mi ćemo da završimo projektno-tehničku dokumentaciju i da dobijemo projekat za izgradnju. Čim budemo dobili projekat, apliciraćemo za sredstva kod Vlade Republike Srbije i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima – zaključio je prvi čovek ćuprijske lokalne samouprave.

Nepostojanje kanalizacione mreže je odavno hronični problem Terekovog naselja, čiji meštani kažu da su izuzetno zadovoljni što će napokon dobiti nešto što im je obećavano još pre pola veka!