Одржана 55. седница Општинског већа

Измена општинског Правилника о јавним паркиралиштима, тачка којом је отворена 55. седница Општинског већа, уследила је после иницијативе Кабинета председнице Владе републике Србије Ане Брнабић да се инвалидним лицима омогући лакше, повољније и брже коришћење градских паркиралишта. Убудуће ће инвалидна лица, преко портала еУправа, моћи електронским путем да подносе захтеве за паркинг карте и за резервисана паркинг места.

Ревизија стамбене политике општине која је усвојена и важи до 2024. године, претрпеће измене, одлучено је на седници, а разлог је ревизија националне стамбене политике. С тим у вези биће формирана радна група која ће општински акт ускладити на националном стамбеном стратегијом.

Већници су усвоји и Одлуку о отуђењу грађевинског земљишта непосредном погодбом, а ова одлука се односила на исправку границе једне парцеле у КО Ћуприја-град, како би подносилац захтева за откуп могао да легализује свој објекат.

Након тога донето је Решење о формирању Комисије за спровођење енергетске ефикасности. На једној од претходних седница усвојен је Правилник о енергетској ефикасности за уградњу соларних панела у породичним домаћинствима, а о спровођењу читавог поступка стараће се формирана комисија.

Седницу Општинског већа затвориле су одлуке о изменама финансијских планова за 20021 годину Туристичке организације, Музеја „Хореум Марги-Равно“, Основне школе „Вук Караџић“, Техничке школе, Основне школе „Ђура Јакшић“, Месне заједнице Центар и Установе културе “Ћуприја“.