Održana 55. sednica Opštinskog veća

Izmena opštinskog Pravilnika o javnim parkiralištima, tačka kojom je otvorena 55. sednica Opštinskog veća, usledila je posle inicijative Kabineta predsednice Vlade republike Srbije Ane Brnabić da se invalidnim licima omogući lakše, povoljnije i brže korišćenje gradskih parkirališta. Ubuduće će invalidna lica, preko portala eUprava, moći elektronskim putem da podnose zahteve za parking karte i za rezervisana parking mesta.

Revizija stambene politike opštine koja je usvojena i važi do 2024. godine, pretrpeće izmene, odlučeno je na sednici, a razlog je revizija nacionalne stambene politike. S tim u vezi biće formirana radna grupa koja će opštinski akt uskladiti na nacionalnom stambenom strategijom.

Većnici su usvoji i Odluku o otuđenju građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom, a ova odluka se odnosila na ispravku granice jedne parcele u KO Ćuprija-grad, kako bi podnosilac zahteva za otkup mogao da legalizuje svoj objekat.

Nakon toga doneto je Rešenje o formiranju Komisije za sprovođenje energetske efikasnosti. Na jednoj od prethodnih sednica usvojen je Pravilnik o energetskoj efikasnosti za ugradnju solarnih panela u porodičnim domaćinstvima, a o sprovođenju čitavog postupka staraće se formirana komisija.

Sednicu Opštinskog veća zatvorile su odluke o izmenama finansijskih planova za 20021 godinu Turističke organizacije, Muzeja „Horeum Margi-Ravno“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Tehničke škole, Osnovne škole „Đura Jakšić“, Mesne zajednice Centar i Ustanove kulture “Ćuprija“.