Одржана „Цреваријада“: „Два слатка брка“ зготовила најбоља цревца

Екипа „Два слатка брка“ из Параћина победник је овогодишње „Цреваријаде“, која је у суботу дванаести пут одржана у ћупријском Моравском парку. Више од 50 екипа такмичило се на обали Велике Мораве у прављењу специјалитета од цреваца, а куриозитет је било и учешће једне кинеске екипе у званичном делу. У Туристичкој организацији општине Ћуприја, организатору манифестације, кажу да је „Цреваријаду“ ове године посетило око 10 хиљада људи.

Председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић, који је најбољима на овогодишњој „Цреваријади“ доделио више него заслужене награде, истакао је да Ћуприја организује манифестације за свачији укус и за све генерације.

„Рок свирка на мото скупу, класична музика на „Раванелиусу“ и народна на „Цреваријади“. Желимо да удахнемо оптимизам грађанима, да се опусте и живе живот“, поентирао је председник Ерић.

Како је рекла Јелена Петровић, директорка Туристичке организације општине Ћуприја, у Ћуприји је број ноћења туриста удвостручен, те већ месец дана нема ни једног слободног кревета „и то је доказ да смо добро радили“.

Друго место на овогодишњој „Цреваријади“ заузела је екипа „Порезници“, а треће „Актив жена“, обе из Ћуприје. У оквиру „Цреваријаде“ одржано је и такмичење у једењу љутих паприка на коме је победио Зоран Недељковић из Параћина, док је најбржи пивопија овог пута био Лазар Нешић из Ћуприје. Учеснике и госте манифестације својом песмом додатно је увеселио стандардно добри Милан Топаловић Топалко.