Održana „Crevarijada“: „Dva slatka brka“ zgotovila najbolja crevca

Ekipa „Dva slatka brka“ iz Paraćina pobednik je ovogodišnje „Crevarijade“, koja je u subotu dvanaesti put održana u ćuprijskom Moravskom parku. Više od 50 ekipa takmičilo se na obali Velike Morave u pravljenju specijaliteta od crevaca, a kuriozitet je bilo i učešće jedne kineske ekipe u zvaničnom delu. U Turističkoj organizaciji opštine Ćuprija, organizatoru manifestacije, kažu da je „Crevarijadu“ ove godine posetilo oko 10 hiljada ljudi.

Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić, koji je najboljima na ovogodišnjoj „Crevarijadi“ dodelio više nego zaslužene nagrade, istakao je da Ćuprija organizuje manifestacije za svačiji ukus i za sve generacije.

„Rok svirka na moto skupu, klasična muzika na „Ravaneliusu“ i narodna na „Crevarijadi“. Želimo da udahnemo optimizam građanima, da se opuste i žive život“, poentirao je predsednik Erić.

Kako je rekla Jelena Petrović, direktorka Turističke organizacije opštine Ćuprija, u Ćupriji je broj noćenja turista udvostručen, te već mesec dana nema ni jednog slobodnog kreveta „i to je dokaz da smo dobro radili“.

Drugo mesto na ovogodišnjoj „Crevarijadi“ zauzela je ekipa „Poreznici“, a treće „Aktiv žena“, obe iz Ćuprije. U okviru „Crevarijade“ održano je i takmičenje u jedenju ljutih paprika na kome je pobedio Zoran Nedeljković iz Paraćina, dok je najbrži pivopija ovog puta bio Lazar Nešić iz Ćuprije. Učesnike i goste manifestacije svojom pesmom dodatno je uveselio standardno dobri Milan Topalović Topalko.