Одржана још једна радионица у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Републици Србији. Тема: „Начин комуникације институције са корисницима услуга путем кол центра“

У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Републици Србији“ у четвртак, 22. октобра 2020. године, одржана је још једна онлајн радионица на којој су учествовали представницима свих једанаест пилот јединица локалне самоуправе и запослени у Сектору за развој Републичког геодетског завода.. Назив радионице био је „Начин комуникације институције са корисницима услуга путем кол центра“, коју је водио Јонас Ерландсон (Jonas Erlandsson), шеф корисничког центра шведскогЛантматеријета (Lantmäteriet).

Јонас Ерландсон том приликом објаснио је како функционише кол центар Лантматеријета, који су типови комуникација могући са корисницима и колики је проценат задовољних корисника. Такође, било је речи и о временском интервалу потребном да се одговори на захтев корисника.

Подсетимо, директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић и тадашњи председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић, потписали су у Врднику септембра прошле године Споразум о сарадњи, који за циљ има пружање подршке Заводу при успостављању Националног регистра инвестиционих мапа (НРИМ), јачање капацитета изабраних једанаест пилот јединица локалних самоуправа и подстицање економског развоја. Успостављање НРИМ извршиће се кроз пројекат “Унапређење пословне климе у Србији“, па су тим поводом гости локалне самоуправе у Ћуприји октобра 2019. године били чланови заједничке делегације Републичког геодетског завода и Шведске управе за картографију, катастар и упис земљишта (Lantmäteriet), који су и носиоци овог пројекта финансираног од Међународне развојне агенције Шведске (SIDA) са више од два милиона евра.

„Важно је да када се заврши овај пројекат, да систем буде лак за коришћење, да може лако да се ажурирају подаци, да могу да се уносе нове локације и да то стварно буде нешто што је транспарентно према становништву и према инвеститорима – да на врло лак начин може да се дође до информација о потенцијалном земљишту, а да ти подаци буду тачни и прециззни“, истакла је на октобарском састанку у Ћуприји докторка Марина Јовановић-Миленковић, координаторка пројекта “Унапређење пословне климе у Србији”, која је притом истакла значај регистра, чијим ће се успостављањем, како је тада рекла, коначно на једном месту наћи све информације које су неопходне инвеститорима.