ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ: ЋУПРИЈА ДОБИЛА НОВО ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО

У  наредне четири године локалним парламентом и општином Ћуприја управљаће Српска напредна странка. Тако су на јунским изборима одлучили грађани, а у понедељак, 17. августа, и званично потврђено на конститутивној седници Скупштине општине Ћуприја. Ваља подсетити да је на локалним изборима листа Српске напредне странке остварила убедљиву изборну победу освојивши 78 одсто гласова, што јој једонело 30 одборничких мандата. Уз „напредњаке“ у скупштину је ушла и листа СПС-ЈС са 5 и ПУПС који је освојио 2 одборничка мандата.

Након што је по слову скупштинског Статута усвојен извештај Изборне комисије и потврђен мандат одборника у новом сазиву ,изабрано је ново руководство локалног парламента. Функцију председника Скупштине општине Ћуприја у наредне четири године обављаће Нинослав Ерић, досадашњи председник Општине и народни посланик Народне Скупштине. На место његовог заменика изабран је Илија Пауновић који је досад обављао функцију заменика председника Општине. Честитајући колегама одборницима на избору Нинослав Ерић је нагласио да је пред свима њима велики посао како би оправдали огромно поверење које су им бирачи указали. Наредне четири године су време великих инвестиционих захвата, истакао је Ерић, и назначио само оне најкрупније: “Имали смо преговоре са великим инвеститором и ускоро ћемо преговоре привести крају. Реч је о немачкој фирми СМТ аутомотив која ће у индустријској зони градити фабрику на 28 хектара и упослити 445 радника.То је почетак развоја наше индустријске зоне јер ћемо уз подршку Владе републике Србије завршити комплетну инфраструктуру на индустриској зони. Ускоро крећемо и реконструкцију Улице цара Лазара, од уласка у град, и то је уствари и почетак комплетне реконструкције најуже градске зоне, која ће тећи паралелно са изградњом новог моста. Председник Вучић је недавно најавио почетак реконструкције болнице у Ћуприји која ће добити нови интернистички блок са ангио салом, али и нови магнет и скенер. То ће омогућити да наша болница остане центар здравства овог дела Србије и да грађанима Поморавља омогући врхунску здравстену заштиту“, нагласио је Нинослав Ерић, апострофирајући и друге капиталне градске инвестиције попут изградње атлетске дворане и затвореног базена, потпуне замене градске водоводне мреже, али и изградњу канализационе и водоводне мреже у сеоским месним заједницама. Неће бити занемарена ни инвестирања у културу па се приводе крају пројекти за изградњу новог музеја и реплике „ римске куле“ који ће, кад буду изграђени, бити битан сегмент туристичке понуде овог краја.

Након избора скупштинског руководства одборници су изабрали и ново руководство општине Ћуприја. Председник општине Ћуприја у наредне четири године биће Јовица Антић, дипломирани правник и досадашњи општински правобранилац, а његов заменик Владимир Васиљевић, који је у претходне четири године обављао функцију општинског већника. Извршну власт општине уз председника и његовог заменика чиниће и Општинско веће у који су ушли: Бранимир Тазић, Ђорђе Нешковић, Ненад Јовановић, Лепосава Мијушковић, Дејан Бркић, Небојша Милановић и Светлана Костић.