ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE: ĆUPRIJA DOBILA NOVO OPŠTINSKO RUKOVODSTVO

U  naredne četiri godine lokalnim parlamentom i opštinom Ćuprija upravljaće Srpska napredna stranka. Tako su na junskim izborima odlučili građani, a u ponedeljak, 17. avgusta, i zvanično potvrđeno na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Ćuprija. Valja podsetiti da je na lokalnim izborima lista Srpske napredne stranke ostvarila ubedljivu izbornu pobedu osvojivši 78 odsto glasova, što joj jedonelo 30 odborničkih mandata. Uz „naprednjake“ u skupštinu je ušla i lista SPS-JS sa 5 i PUPS koji je osvojio 2 odbornička mandata.

Nakon što je po slovu skupštinskog Statuta usvojen izveštaj Izborne komisije i potvrđen mandat odbornika u novom sazivu ,izabrano je novo rukovodstvo lokalnog parlamenta. Funkciju predsednika Skupštine opštine Ćuprija u naredne četiri godine obavljaće Ninoslav Erić, dosadašnji predsednik Opštine i narodni poslanik Narodne Skupštine. Na mesto njegovog zamenika izabran je Ilija Paunović koji je dosad obavljao funkciju zamenika predsednika Opštine. Čestitajući kolegama odbornicima na izboru Ninoslav Erić je naglasio da je pred svima njima veliki posao kako bi opravdali ogromno poverenje koje su im birači ukazali. Naredne četiri godine su vreme velikih investicionih zahvata, istakao je Erić, i naznačio samo one najkrupnije: “Imali smo pregovore sa velikim investitorom i uskoro ćemo pregovore privesti kraju. Reč je o nemačkoj firmi SMT automotiv koja će u industrijskoj zoni graditi fabriku na 28 hektara i uposliti 445 radnika.To je početak razvoja naše industrijske zone jer ćemo uz podršku Vlade republike Srbije završiti kompletnu infrastrukturu na industriskoj zoni. Uskoro krećemo i rekonstrukciju Ulice cara Lazara, od ulaska u grad, i to je ustvari i početak kompletne rekonstrukcije najuže gradske zone, koja će teći paralelno sa izgradnjom novog mosta. Predsednik Vučić je nedavno najavio početak rekonstrukcije bolnice u Ćupriji koja će dobiti novi internistički blok sa angio salom, ali i novi magnet i skener. To će omogućiti da naša bolnica ostane centar zdravstva ovog dela Srbije i da građanima Pomoravlja omogući vrhunsku zdravstenu zaštitu“, naglasio je Ninoslav Erić, apostrofirajući i druge kapitalne gradske investicije poput izgradnje atletske dvorane i zatvorenog bazena, potpune zamene gradske vodovodne mreže, ali i izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže u seoskim mesnim zajednicama. Neće biti zanemarena ni investiranja u kulturu pa se privode kraju projekti za izgradnju novog muzeja i replike „ rimske kule“ koji će, kad budu izgrađeni, biti bitan segment turističke ponude ovog kraja.

Nakon izbora skupštinskog rukovodstva odbornici su izabrali i novo rukovodstvo opštine Ćuprija. Predsednik opštine Ćuprija u naredne četiri godine biće Jovica Antić, diplomirani pravnik i dosadašnji opštinski pravobranilac, a njegov zamenik Vladimir Vasiljević, koji je u prethodne četiri godine obavljao funkciju opštinskog većnika. Izvršnu vlast opštine uz predsednika i njegovog zamenika činiće i Opštinsko veće u koji su ušli: Branimir Tazić, Đorđe Nešković, Nenad Jovanović, Leposava Mijušković, Dejan Brkić, Nebojša Milanović i Svetlana Kostić.