Opšta bolnica: Predstojećeg vikenda preventivni pregledi

Medicinsko osoblje Opšte bolnice u Ćupriji predstojećeg vikenda obavljaće preventivne zdravstvene preglede građanstva. Tako će se u subotu, 7. avgusta, vršiti internistički i oftalmološki pregledi, mamografija i određivanje glikemije iz prsta, dok su za nedelju, 8. avgusta, predviđeni ginekološki i internistički pregledi, ultrazvuk dojke i određivanje glikemije iz prsta, a akcija će u oba dana trajati od 8 do 14 sati.

Akcija se oganizuje u cilju ranog otkrivanja bolesti i bez zakazivanja, a važno je istaći da su ovi preventivni pregledi namenjeni svim građanima – kako osiguranicima RFZO-a, tako i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Građani čiji rezultati na preventivnim pregledima budu odstupali od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Prijava i evidencija zaintersovanih vršiće se po njihovom dolasku u prostorijama ambulantne Službe za kardiovaskularne bolesti, a iz Opšte bolnice Ćuprija ističu da je obaveza građana koji u subotu i nedelju budu dolazili na preglede poštovanje protivepidemioloških mera.

Akcija se organizuje po preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije