Oznaka: cuprija

Veliko priznanje: Ćuprija i zvanično opština po meri privrede

Mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi uručila je danas u Budvi predstavnicima 17 gradova i opština iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore sertifikate da su „po meri privrede“, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Među ovogodišnjim dobitnicima sertifikata je i opština Ćuprija, koja je tako zvanično postala tek jedna od 10 lokalnih samouprava u Srbiji „sa povoljnim poslovnim okruženjem“. U ime opštine Ćuprija, na međunarodnoj Konferenciji o ekonomiji, sertifikat BFC SEE u Budvi primio je mr Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija.

Opširnije ..

„Matićev šal“ Aleksandri Batinić

Književnu nagradu „Matićev šal“ za najbolju prvu zbirku pesama pesnika iz Srbije starih do 27 godina, ove godine osvojila je Aleksandra Batinić iz Smederevske Palanke, studentkinja Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Mlada pesnikinja prestižnu nagradu osvojila je za zbirku pesama „Antikitera“, u izdanju „Brankovog kola“ iz Sremskih Karlovaca.

Opširnije ..

Erić: Rekordni budžetski prihodi u prvih šest meseci ove godine

Ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci ove godine iznose 414 miliona 795 hiljada 559 dinara. U ukupnim prihodima budžeta procenat učešća prihoda od poreza na dohodat, dobit i kapitalne dobitke iznosi 38,28 procenata, dok prihodi od poreza na imovinu učestvuju sa 18,37 odsto. Kako je na današnjoj sednici Opštinskog veća izjavio Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija, ovo je najveći prihod koji se slio u ćuprijski budžet u prvih šest meseci i jedne godine do sada.

Opširnije ..

Održana „Crevarijada“: „Dva slatka brka“ zgotovila najbolja crevca

Ekipa „Dva slatka brka“ iz Paraćina pobednik je ovogodišnje „Crevarijade“, koja je u subotu dvanaesti put održana u ćuprijskom Moravskom parku. Više od 50 ekipa takmičilo se na obali Velike Morave u pravljenju specijaliteta od crevaca, a kuriozitet je bilo i učešće jedne kineske ekipe u zvaničnom delu. U Turističkoj organizaciji opštine Ćuprija, organizatoru manifestacije, kažu da je „Crevarijadu“ ove godine posetilo oko 10 hiljada ljudi.

Opširnije ..

Održana sednica Poslovnog saveta opštine Ćuprija

Dopuna Poslovnika o radu Poslovnog saveta opštine Ćuprija, Pitanja i odgovori, kao i Prezentacija rezultata ankete koju su popunjavali članovi ćuprijske poslovne zajednice, bile su glavne tačke dnevnog reda Treće sednice Poslovnog saveta opštine Ćuprija, koja je danas održana u sali za sastanke Opštinske uprave. Osim predsednika saveta Petra Stošića i predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića, te njegovog zamenika Ilije Paunovića, današnjoj sednici prisustvalo je i 19 članova Poslovnog saveta.

Opširnije ..