Почела реконструкција „22. децембра“: Радови који ће променити изглед центра Ћуприје

После неколико дана интензивних припрема, данас су грађевинари из пожаревачке „Јовић градње“ почели реконструкцију објекта некадашње Модне куће „22. децембар“.

У првој фази, која ће трајати наредних 120 календарских дана, предвиђено је да буде санирана конструкција објекта, обновљена фасада и постављена нова столарија, урађен раван кров са тзв „повученим спратом“, а како каже слово уговора, сви ови радови коштаће, заједно са ПДВ, нешто више од 27 милиона динара.

По завршетку прве фазе реконструкције, како сазнајемо, биће постављене нове инсталације за воду и струју, а онда ће се ићи и на фине грађевинске радова.

Подсетимо, Општина Ћуприја добила је крајем марта 2019. у јавну својину објекат некадашње крагујевачке Модне куће „22. децембар“, која није била у функцији још од бомбардовања 1999. године. Локална сaмоуправа тако је без накнаде постала власник зграде у самом центру Ћуприје. Уговор о преносу права јавне својине потписали су тада у Ћуприји Јован Воркапић, директор Републичке дирекције за имовину РС и Нинослав Ерић, тадашњи председник Општине Ћуприја, а како је том приликом могло да се чује, после реконструкције у овом објекту ће бити смештена Општинска управа, односно – Градска кућа.