Počela rekonstrukcija „22. decembra“: Radovi koji će promeniti izgled centra Ćuprije

Posle nekoliko dana intenzivnih priprema, danas su građevinari iz požarevačke „Jović gradnje“ počeli rekonstrukciju objekta nekadašnje Modne kuće „22. decembar“.

U prvoj fazi, koja će trajati narednih 120 kalendarskih dana, predviđeno je da bude sanirana konstrukcija objekta, obnovljena fasada i postavljena nova stolarija, urađen ravan krov sa tzv „povučenim spratom“, a kako kaže slovo ugovora, svi ovi radovi koštaće, zajedno sa PDV, nešto više od 27 miliona dinara.

Po završetku prve faze rekonstrukcije, kako saznajemo, biće postavljene nove instalacije za vodu i struju, a onda će se ići i na fine građevinske radova.

Podsetimo, Opština Ćuprija dobila je krajem marta 2019. u javnu svojinu objekat nekadašnje kragujevačke Modne kuće „22. decembar“, koja nije bila u funkciji još od bombardovanja 1999. godine. Lokalna samouprava tako je bez naknade postala vlasnik zgrade u samom centru Ćuprije. Ugovor o prenosu prava javne svojine potpisali su tada u Ćupriji Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu RS i Ninoslav Erić, tadašnji predsednik Opštine Ćuprija, a kako je tom prilikom moglo da se čuje, posle rekonstrukcije u ovom objektu će biti smeštena Opštinska uprava, odnosno – Gradska kuća.