Председник Александар Вучић најавио обнову и огромна улагања у Општу болницу Ћуприја

„Кренућемо, већ у року од десет дана, са пуном обновом и огромним улагањима у болнице у Врању, Пироту, Кикинди и Ћуприји. То су та четири нова важна места у којима крећемо или у изградњу или у обнову и реновирање општих болница“, изјавио је данас на конференцији за новинаре председник Републике Србије Александар Вучић, говорећи, како је рекао, о четири теме које су данас важне, од којих је једна била – здравство.

Подсетимо, председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић још је 20. маја потврдио да је завршена препарцелизација земљишта и да је поднет захтев за локацијске услове, чиме је заокружен процес за добијање грађевинске дозволе за изградњу објекта у коме ће се налазити нова Интерна клиника Опште болнице Ћуприја. Како је тада председник Ерић изјавио, показало се да је неопходна потреба за једним савременим интернистичким блоком, јер би тамо била пребачена сва интернистичка одељења, чиме би се отворила могућност за реконструкцију осталих објеката ћупријске болнице.

Интернистички блок имаће површину од осам и по хиљада квадратних метара, а према пројекту биће изграђен до садашње зграде неурологије, офталмологије и психијатрије.

Измештањем интернистичких служби из њихових тренутних објеката биће створени и услови да се у зграду породилишта, које ће се преселити у просторије где се сада налази Коронарно одељење, сместе службе Дома здравља, чиме ће бити обједињена примарна са секундарном и терцијарном здравственом заштитом. Овим ће посебно грађанима општине Ћуприја бити пружена квалитетнија здравствена заштита, а запосленима бољи услови за рад.

Нови блок биће повезан „топлотном везом“ са делом болнице где је ЦТ, што је и ушло у пројектно-техничку документацију, а то повезивање је предвиђено како би ћупријска болница што пре добила нову опрему – нов скенер и нов магнет. Иначе, набавка ова два савремена дијагностичка апарата већ је у процедури, што ће умногоме подићи и квалитет услуга здравствене заштите коју болница у Ћуприји пружа грађанима из свих шест локалних самоуправа Поморавског округа.

Општина Ћуприја је међу првим локалним самоуправама завршила пројектно-техничку документацију, што је практично значило да ће ћупријска Општа болница бити међу првим здравственим институцијама у којима ће обнова и реконструкција да почну. Потврда да ће заиста тако и да буде, стигла је данас од Александра Вучића, председника Републике Србије.