„Раванелиус“: Одржано предавање „Примена и присуство музике у медијима”

У оквиру Фестивала музичке изузетности „Раванелиус“, данас је у Камерној сали Школе за музичке таленте у Ћуприји одржано предавање “Примена и присуство музике у медијима”. Предавање је одржала Силвана Грујић, доктор из области музикологије и медијских студија, уредница музичке редакције РТС.

Силвана Грујић је говорила о начинима презентовања класичне музике широј публици и о томе како да квалитетна музика заузме своје место у мору комерцијалних садржаја, пре свега кроз студију случаја продукције неколико најпознатијих холивудских спотова.

Такође, она је, у више него занимљивом предавању, причала о томе како се води Евровизија, како се преносе најпознатији светски концерти, али и како се уређује музички програм на нашој националној телевизији.

„Како се развијају медији тако се и однос према музици мења. Музика је била и биће свеприсутна у медијима, а њена распрострањеност је несагледаива, самим тим и утицај. Музика је саставни део нашег живота и музику поред слушања треба и доживети“, рекла је Силвана Грујић за Телевизију „Поморавље“, истакавши да су медији веома важни када је у питању диктирање музичких стандарда.

„Драго ми је што „Раванелиус“ постоји и то баш у Ћуприји, која има заводну музичку традицију и културу. Хвала организаторима на позиву. Овај долазак за мене је привилегија”, закључила је Силвана Грујић.