„Рубикон“ одушевио публику

Маестрални Гудачки квартет „Рубикон“ извео је концерт „Синергија“ на трећој вечери трећег „Раванелиуса“.  Вечерас је „Синергија“ на најлепши могући начин сусрела Менделсона и Грига,  и слободно може да се каже како концерти попут овог „Рубиконовог“ у потпуности оправдавају одредницу изузетност у називу фестивала „Раванелиус“.

Иначе, чланови Гудачког квартета „Рубикон“ су Роберт Лакатош, професор виолине на Академији уметности у Новом Саду, Марко Јосифоски, професор виолине на Факултету музичке уметности у Београду, Јожеф Бисак, соло виола у оркестру Опере Српског народног позоришта и Драган Ђорђевић, професор виолончела на Факултету музичке уметности у Београду, један од оснивача „Рубикона“ пре готово две деценије.

Рубикон” се одавно наметнуо као један од најквалитетнијих камерних ансамбала у Србији, а до сада је наступао је на бројним престижним музичким фестивалима. Посебно се памти концерт у оквиру циклуса Великани музичке сцене Задужбине Илије М. Коларца са пијанистом Итамаром Голаном 2011. Године, а међу најважније концерте „Рубикона“ у иностранству, убрајају се наступи на Лондонском градском фестивалу и на Фестивалу у Бамбергу.

Подсетимо, „Раванелиус“ – фестивал музичке изузетности траје до недеље, 10. јула. Улаз на сва дешавања је слободан.