Saradnjom Opštine Ćuprija i NSZ obezbeđeno 11 ugovora za samozapošljavanje

„Saradnja Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalnih samouprava je preduslov u rešavanju verovatno najvažnijeg socijalnog i ekonomskog problema, a to je smanjenje nezaposlenosti. Saradnja Opštine Ćuprija i filijale u Jagodini upravo je primer kakva ta saradnja treba da bude“, ocenila je Svetlana Mitrović, direktora NSZ Jagodina, na svečanom potpisivanju ugovora sa 11 korisnika subvencija za samozapošljavanje sa teritorije opštine Ćuprija.

Za ovaj vid zapošljavanja i program javnih radova obezbeđeno je 5.870.000 dinara, od čega je Opština Ćuprija izdvojila tri miliona. Svaki od 11 korisnika subvencija za samozapošljanjanje dobiće po 250 hiljada dinara, čime će, ocenili su korisnici, taj prvi i po pravilu najteži korak u pokretanju sopstvenog biznisa, biti znatno olakšan. Inače, naši mladi sugrađani, jer reč je uglavnom o mladima kojima će ovo biti prvi posao, opredelili su se za profesije u različitim oblastima, od proizvodnje i prerade plastike, digitalnog marketinga, poslova postavljanja električnih instalacija, otvaranja kozmetičkog salona, do popravljanja i održavanja motornih vozila.

Čestitajući potpisnicima na zaposlenju, predsednik Opštine Ćuprija Jovica Antić naglasio je da je zapošljavanje prioritet lokalne samouprave, a da će opština i ubuduće podržavati mlade i hrabre ljude koji imaju inovativne ideje za sopstveni biznis.

Uz projekat samozapošljavanja, Opština Ćuprija i Nacionalna služba za zapošljavanje obezbedili su i tri miliona dinara za javne radove, kojima će 20 naših sugrađana bar privremeno rešiti egzistencijalno pitanje. Oni će u narednom periodu biti radno angažovani na održavanju i zaštiti životne sredine, krpljenju udarnih rupa i opravci javne infrastrukture, čišćenju i uređenju bolničkog kruga i stadiona „Aleksandar Petrović“.