Сари Масникоса награда „Матићу у част“

Вечерас је у музеју отворена изложба радова који су учествовали на конкурсу „Матићу у част“. Према одлуци жирија, најупечатљивији ликовни рад ове године био је „Место злата и зла и добра и зида очаја“ параћинске уметнице Саре Масникоса.

Добитиници је поред откупне награде рада од 100.000 динара припао и термин за одржавање самосталне изложбе у излагачкој сезони 2023. године.

Сара Масникоса рођена је 1995. у Суботици, а Академију уметности у Новом Саду, смер сликарство, завршила је у класи професора Горана Деспотовског. Нослац је награде Фондације “Мали принц” за врхунске резултате у области уметности.

Овог пута на изложби “Матићу у част”, коју девету годину за редом расписује Музеј “Хореум Марги – Равно”, одлуком уметничког жирија учествује 17 аутора са укупно 25 радова.

“Морам да признам да је ово један веома значајан пресек српске савремене уметности аутора који своју уметност базирају на надреалистичком приступу“, истакао је за Телевизију „Поморавље“ директор Музеја „Хореум Марги – Равно“ Новак Новаковић.

Изложба „Матићу у част“ ће у галеријском простору музеја бити отворена до 28. септембра.