Штаб за ванредне ситуације одлучио – грађанима бесплатно средство за дезинфекцију

Грађани ће бесплатно да добијају средство за дезинфекцију, одлучио је данас Штаб за ванредне ситуације општине Ћуприја. Овом одлуком наложено је Јавном комуналном предузећу „Равно 2014.“ да обезбеди и на неколико пунктова постави канистере за преузимање дезинфекционог средства.

Канистери са дезинфекционом течношћу, која је искључиво намењена за дезинфекцију дворишта, стаза, степеништа и тротоара, налазе се на неколико пунктова, на којима ће грађани, у посудама које сами донесу, моћи да преузму средство за дезинфекцију.

Дезинфекционо средство у граду може да се преузме на три локације: испред Дома Војске; на Славији (испред супермаркета) и у дворишту ЈКП “Равно 2014.”.

У сеоским насељима пунктови су постављени испред амбуланте у Мијатовцу, испред школа у Супској и Иванковцу, као и испред домова културе у Јовцу, Крушару и Сењу.

Из штаба је упућен и апел да приликом преузимања дезинфекционог средства на пунктовима, грађани поштују препоруке о безбедној раздаљини, као и да имају у виду да је забрана кретања на снази од 17 до 05 сати.

Путем линкова испод можете да погледате закључке са данашње седнице Штаба за ванредне ситуације општине Ћуприја:

Zaključak 1 26.03.2020. Zaključak 2 26.03.2020. Zaključak 3 26.03.2020.