У Ћуприји први радови на Индустријском парку Добричево: гради се фабрика за 450 радника!

Када је почетком маја Нинослав Ерић, тада председник Општине Ћуприја, предложио проширење Индустријског парка „Добричево“ за још 44 хектара, и то образложио жељом једног великог инвеститора да ту подигне фабрику за израду делова за ауто индустрију, мало ко је могао да претпостави да ће до реализације доћи тако брзо. Већ половином августа на локацији су се појавиле прве грађевинске машине, а десетак дана касније све је то претворено у велико градилиште. И све је ту, како кажу грађевинари фирме „Структураконцепт“ која је извођач радова, у великим бројкама. Треба 28 хектара њива претворити у грађевинско земљиште, у све то уградити комплетну инфраструктуру, а сам производни објекат биће величине три фудбалска игралишта. Речју, ради се о  великом инвестиционом захвату какав одавно није виђен на овом подручју.

Наговештаје из маја о новој инвестицији Нинослав Ерић је образложио на конститутивној седници Скупштине општине Ћуприја. Са места председника Скупштине општине, Ерић је одборнике и јавност конкретније обавестио о новој фабрици.

– Преговори са фирмом „СМП аутомотив-Мoдерсон“ трајали су дуго јер се ради о реномираној немачкој фирми из света ауто индустрије која је пажљиво бирала и вредновала понуђене локације. Одлучили су се за Ћуприју и ту ће, на локацији индустријске зоне „ Добричево“ изградити фабрику и у њој запослити 450 радника. Истовремено ћемо уз помоћ Владе републике Србије завршити и комплетну инфраструктуру на индустријској зони – рекао је Нинослав Ерић.

Са Ерићем се слаже и Јовица Антић, новоизабрани председник ћупријске општине. Подвлачи да су стратешки циљеви развоја општине дефинисани пре неколико година, а да је у тим документима развој привреде услов свих услова.

– Нећу да погрешим ако кажем да ће нова фабрика променити привредну слику Ћуприје. Не само зато што ће у њој бити запослено близу 500 радника, а то је готово петина укупног броја незапослених у општини, већ и зато  што је то почетак развоја индустријске зоне „Добричево“, најважнијег индустријског комплекса у овом делу Србије. Сигуран сам да ће већ наредне године за овим инвеститором, а подсетићу да је реч о значајном произвођачу ауто делова, доћи и многи други – каже Антић

Рок за завршетак комплетних радова је кратак,  јуни наредне године, а у фирми „Структураконцепт“, која је била извиђач радова и на фабрици „Фека аутомотив“, уздају се у сопствено искуство, максимално ангажовање, али прижељкују и благу зиму, каква је лане била.