Ознака: investicije cuprija

Ерић: – Следећег месеца почиње запошљавање радника у „ФЕКА аутомотив“!

„На овом месту раније је била депонија, а Ћуприја 2013. године није имала ниједан ар индустријске земље. Данас је потенцијалним инвеститорима на располагању 16 хектара индустријског земљишта са свом пратећом инфраструктуром, а “ФЕКА аутомотив” ће бити прва реализована инострана гринфилд инвестиција“, истакао је након обиласка фабрике председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Опширније ..

Ћуприја креће у мапирање инвестиционих локација

„Читав пројекат се заснива на томе да се прикупе основни подаци  и да се они пренесу на дигиталну платформу. Касније можемо да додамо остале податке. Морам да кажем да сте ви ушли у ових једанаест општина и да то мора да вам инпонује јер је била велика заинтересованост локалних самоуправа за овај пројекат. Како волим да кажем, Србија сада гледа у вас, јер како се ви будете показали у овом пројекту, како будете представили ваше инвестиционе потенцијале – а имате добре потенцијале – на основу ваших искустава ћете касније, као регионални центар, да покажете осталим општинама и градовима како се то ради“, рекла је данас у Ћуприји др Марина Јовановић-Миленковић из Републичког геодетског завода, говорећи на састанку уприличеном поводом почетка рада на пројекту “Унапређење пословне климе у Србији”.

Опширније ..

Ерић: „Само повећањем запослености можемо да идемо напред“

У ћупријској Индустријској зони „Минел“, на грађевинској површини од 7.637 квадратних метара, из земље су још прошлог месеца „никли“ први масивни стубови од армираног бетона, који на више него очигледан начин најављују скори почетак производње делова за аутомобиле у фабричком постројењу компаније „ФЕКА аутомотив“.

Опширније ..

Делегација Привредне коморе Гуангдонга посетила Ћуприју

Делегација привредника из Кине, чланови Привредне коморе провинције Гуангдунг, данас је посетила Општину Ћуприја, како би се њени чланови на лицу места упознали са привредним потенцијалима централног места „поморавског трограђа“. Једанаесторо привредника, из једне од највећих и економски најјачих кинеских провинција, дочекао је председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић са својим тимом, а као синтетизован утисак свих присутних на састанку две делегације може да послужи реченица једног од кинеских гостију: – Најбитније је да су овде пријатељи.

Опширније ..