ПРЕДСТАВЉЕН НАЦРТ ПЛАНА РАЗВОЈА ЋУПРИЈЕ ДО 2030 ГОДИНЕ

 

Најважнији плански документ развоја локалне самоуправе у овој деценији имао је данас своје прво представљање, у форми нацрта још увек, на Другом консултативном састанку партнерског форума.  Одлука о изради Плана развоја  општине за период 2024-2030 донета је на седници скупштине августа прошле године, а стручна подршка изради документа поверена је Сталној конференцији градова и општина кроз коју се реализују програми Европске уније подршке локалним самоуправама.На данашњем скупу су поред Јелене Ђулинац,председнице општине,  Владимира Васиљевића њеног заменика , руководиоца стручних служби , представника јавних предузећа и установа са територије општине учествовали су и Иван Миливојевић, заменик генералног секретара СКГО и Јовица Дамњановић стручни сарадник општине у оквиру програма ЕУ Иксчејнџ 6.

План развоја  до 2030 дефинише све области,  од инфраструктурних делатности где је акценат на изградњи канализационе и водоводне мреже у граду и селима, осавремењавању система управљања комуналним отпадом, до регулисања саобраћајне инфраструктуре посебно у близини образовних установа. Посебан део „Плана“ посвећен је подизању квалитета у образовним установама, социјалној и здравственој заштити и значајним објекатима културно-историјског наслеђа. Коначно, своје место у плану развоја нашла је и омладинска политика и развој инфраструктуре и програма посвећених спорту и рекреацији.

Нацрт Плана развоја општине до 2030 године већ наредног месеца очекује јавна расправа када ће документ добити коначну форму, о којој ће се коначно изјаснити Скупштина општине Ћуприја