PREDSTAVLJEN NACRT PLANA RAZVOJA ĆUPRIJE DO 2030 GODINE

 

Najvažniji planski dokument razvoja lokalne samouprave u ovoj deceniji imao je danas svoje prvo predstavljanje, u formi nacrta još uvek, na Drugom konsultativnom sastanku partnerskog foruma.  Odluka o izradi Plana razvoja  opštine za period 2024-2030 doneta je na sednici skupštine avgusta prošle godine, a stručna podrška izradi dokumenta poverena je Stalnoj konferenciji gradova i opština kroz koju se realizuju programi Evropske unije podrške lokalnim samoupravama.Na današnjem skupu su pored Jelene Đulinac,predsednice opštine,  Vladimira Vasiljevića njenog zamenika , rukovodioca stručnih službi , predstavnika javnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine učestvovali su i Ivan Milivojević, zamenik generalnog sekretara SKGO i Jovica Damnjanović stručni saradnik opštine u okviru programa EU Iksčejndž 6.

Plan razvoja  do 2030 definiše sve oblasti,  od infrastrukturnih delatnosti gde je akcenat na izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže u gradu i selima, osavremenjavanju sistema upravljanja komunalnim otpadom, do regulisanja saobraćajne infrastrukture posebno u blizini obrazovnih ustanova. Poseban deo „Plana“ posvećen je podizanju kvaliteta u obrazovnim ustanovama, socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti i značajnim objekatima kulturno-istorijskog nasleđa. Konačno, svoje mesto u planu razvoja našla je i omladinska politika i razvoj infrastrukture i programa posvećenih sportu i rekreaciji.

Nacrt Plana razvoja opštine do 2030 godine već narednog meseca očekuje javna rasprava kada će dokument dobiti konačnu formu, o kojoj će se konačno izjasniti Skupština opštine Ćuprija