Javni poziv za realizaciju pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju i dodeli jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu (mali grant)

Na osnovu člana 10. stava 1. Pravilnika o uslovima, kriterijumima za realizaciji pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju i dodeli jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu (mali grant) br. 06-244/2019-01 od 03.12.2019. godine, Komisija za izbor korisnika na realizaciji pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju i dodeli jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu (mali grant) obrazovana rešenjem predsednika opštine Ćuprija br. 02-198/2019-01 dana 03.12.2019. godine, raspisuje

JAVNI POZIV
za realizaciju pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju i dodeli jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu (mali grant)

PREDMET JAVNOG POZIVA
I
Pomoć namenjena porodica izbeglica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodeli jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu ( mali grant) može biti dodeljena porodica izbeglica koja žive na teritoriji opštine Ćuprija, uključujući članove njihovog porodičnog domaćinstva, a neophodna im je pomoć za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodatna pomoć namenjena za građevinski materijal i drugi materijal sve kako bi poboljšali uslove stanovanja.
II
Pomoć se odobrava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u iznosu do RSD 1.200.000,00 (jedanmiliondvestahiljadadinara) i za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal i drugi materijal u iznosu do RSD 200.000,00 (dvestahiljadadinara), oba iznosa po porodičnom domaćinstvu Korisnika.
Izabrani korisnik Pomoći za poboljšanje uslova stanovanja može da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni seoske kuće sa okućnicom u iznosu do 50% od iznosa koji se odobrava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Ovde možete preuzeti celokupan tekst javnog poziva.