ЋУПРИЈА ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈ ПРАЗНИК

Свечану седницу Скупштине општине Ћуприја, посвећену 13. октобру , дану општине отворио је, поздрављајући  госте и честитајући својим суграђанима празник  Нинослав Ерић, председник градске скупштине. У свом обраћању Ерић је сумирао протеклих једанаест година и значајне инвестиције које су мењале лице града. Изградња атлетског стадиона, базена,реконструисане улице, локални путеви , тротоари и градски тргови, енергетски прилагођене и осасвремењене школе и вртићи и пре свега, две индустријске зоне као капиталне инвестиције и предуслов даљег развоја Ћуприје . И поред тога, подвукао је Нинослав Ерић, он лично, као председник  скупштине града и странке која протеклу деценију има поверење грађана није у потпуности задовољан урађеним, јер незадовољство ствара мотив да се ради још боље. А то боље и више у наредном периоду је комплетна реконструкција водоводне мреже , проширење смештајних капацитета у вртићима, реконструкција градске болнице, основне школе „13 октобар“. Подвлачећи велику разумевање и помоћ председника државе, републичке владе Ерић је апострофирао министарство за јавна улагања уз чију ће помоћ бити завршене неке од најзначајнијих инвестиција у граду. Јелена Ђулинац се у свом излагању осврнула на још једну препознатљивост Ћуприје,а то је образовање. Истичући да је уз музику, спорт и здравство Ћуприја већ сада и град  образовања и да ће у наредном периоду улагања у образовне садржаје и инфраструктуру бити још значајнија председница општине Ћуприја је подсетила на признања ћупријских ученика са државних и међународних признања. Баш та  деца, та будућност града су наша највећа мотивација да сви ми који волимо Ћуприју и ове наше две реке за њу урадимо све што најбоље можемо, закључила је Ђулинац.

Свечана, празнична скупштинска седница је и прилика за уручивање признања најзаслужнијима ,а звање почасног грађанина Ћуприје ове године додељено је Дарку Глишићу, министру за јавна улагања у Влади републике Србије.Признање му је уручио Нинослав Ерић наглашавајући лично задовољство што највеће градско признање иде у руке човека који је својим ангажовањем одавно потврдио да је велики пријатељ Ћуприје. Градска плакета је постхумно додељена Владану Цвтековићу-Фицку за допринос у развоју аматерског позоришта, а захвалнице Јелени Качавенди, професору соло певања за афирмацију музичке уметности и најмлађем  овогодишњем добитнику  признања, Петри Бранковић, ученици основне школе „13 октобар“ за постигнуте резултате у ликовном стваралаштву. Ученици генерација ћупријских основних и средњих школа награђени су лап топовима, а стрелци противградне заштите новчаним наградама. У име награђених захвалио се Дарко Глишић нагласивши да је Ћуприја добила једног још становника, а он са задовољством прихватио и признање и одговорност да о, сада,  својој Ћуприји брине још више.

Дан општине  по традицији је  и време за уличне трке  које је ове године обележио Алдин Ћатовић, атлетичар Новог Пазара, најмлађи победник у 79 година трајања трка улицама Ћуприје. Посебно ваља истаћи изузетну ликовну изложбу спомен збирке Миодрага Марковића у градском музеју, на којој се могу видети дела неких од најзначајнјих имена српског сликарства 20. века. За најмлађе је организована журка на градском тргу, а за оне старије на истом месту концерт групе Галија. Празнични дани завршавају се 14 октобра изложбом  посвећеном  Францу Кафки а, коју у сарадњи са Чешким центром и институтом Гете организује Установа културе.