Ninoslav Erić: „Rekonstrukcija puta za Despotovac jedan od prioriteta“

Putari PZP „Kragujevac“ vredno rade na rekonstrukciji državnog puta II A reda Ćuprija-Despotovac, na deonici od nadvožnjaka preko auto-puta do skretanja za Ivankovac. Lepo vreme pogoduje putarskim poslovima, te su predviđanja da će rekonstrukcija ove državne saobraćajnice kroz ćuprijsku opštinu da bude završena kako je i planirano – za otprilike mesec dana. Radove na trenutno najvažnijem projektu koji se realizuje na teritoriji opštine Ćuprija danas je obišao Ninoslav Erić, narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Ćuprija.

„Osim rehabilitacije puta Ćuprija-Senje i Senje-Sisevac, prioritet opštine Ćuprija bila je i rekonstrukcija puta Ćuprija-Despotovac. Nama je ovo važno zato što nam je industrijska zona od 500 hektara pored ovog državnog puta. Vrednost investicije iznosi milijardu i dvadeset miliona dinara, izvođač je PZP „Kragujevac“, a ukupna dužina je 21 kilometar i 440 metara. Rekonstrukcija ovog puta veoma je važna ne samo za naše Ćupričane, za meštane Virina, Paljana, Ivankovca, Bigrenice, nego i za Despotovčane, koji su u velikoj meri okrenuti ka Ćupriji“, istakao je Ninoslav Erić.

Rukovodilac RJ Izgradnja u PZP Kragujevac Milan Slović ističe da putari ovde primenjuju nov način asfaltiranja sa cementnom stabilizacijom ispod habajućeg sloja asfalta, a što se tiče dinamikeizvođenja radova, inženjer Slović kaže da će do subote da bude završena deonica do skretanja za Ivankovac, a da će do kraja novembra radnici PZP Kragujevac završiti deo puta u dužini od 10,5 kilometara, do Virina.