Подршка програму добровољног давања крви

У заједничком апелу Министарства здравља, Сталне конференције градова и општина и Црвеног крста, истиче се да су тренутне резерве крви на ниском нивоу и да се акције добровољног давања крви не одлажу у време епидемије, као и да их не треба третирати као окупљање грађана, већ као неопходан предуслов за лечење и терапијске процедуре пацијената.

Завршени грађевински радови на школском објекту у Батинцу

“Драго ми је да је завршена ова инвестиција у Батинцу коју је у потпуности финансирало Министарство просвете. Радови су трајали мало дуже због неких непредвиђених околности, али је битно да ће овај објекат да унапреди услове образовања у општини Ћуприја. Морам да истакнем како се истовремено изводе радови и на објекту матичне школе „Вук Караџић“ у Ћуприји, тако да ће скоро истовремено и један и други објекат да добију одговарајући изглед а ученици функционалне школе”, рекао је данас приликом обиласка објекта подручне школе “Вук Караџић” у Батинцу Јовица Антић, председник Општине Ћуприја.

Жири прогласио најбоље рецитаторе општине

Најбољи млади рецитатори школског узраста у Ћуприји су: Коста Миленковић, ученик првог разреда ОШ „Ђура Јакшић“, Тадија Стојковић, ученик трећег разреда ОШ „13 октобар“ и Лена Ерић, ученица 4. разреда ОШ „Вук Караџић“, у категорији млађих основаца. У надметању старијих основаца, најбоље пласирани су: Василиса Милојковић, ученица 5. разреда ОШ “Вук Караџић“, Калина Станковић, ученица 5. разреда ОШ “Ђура јакшић“ и Јана Милојевић, ученица 5. разреда ОШ „Вук Караџић“. Четворо најбоље пласинарих основаца изборило је пласман на окружно такмичење. У категорији средњошколаца, најбољи рецитатори у општини су: Милица Радуловић, ученица 4. разреда Гимназије, Миона Радојевић, ученица 3. разреда Медицинске школе и Наталија Милојковић, представница Дома ученика „Срећно“. Њих три ће, као и четворо основаца, представљати општину на окружном такмичењу.

Супернова „паметна клупа“ од сада и за ђаке у Ћуприји

Основна школа „Ђура Јакшић“ у Ћуприји пета је школа у Србији коју је кабловски оператор „Супернова“ наградио „паметном клупом“ због изузетних резултата ученика. Вредна донација намењена је за укупно једанаест основних школа широм Србије чији су се ученици истакли постигнутим успесима. „Паметна клупа“ омогућава ученицима приступ платформи са едукативним и забавним садржајима, пуњење телефона и повезивање на интернет, а додељује се у склопу пројекта „Паметне клупе за основне школе“ покренутог од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније „Строубери енерџy“ („Strawberry energy“).

Обавештења

Вести

Конкурси