ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: Година великих инвестиција пред ЈКП „Равно 2014“ – реконструкцијe улица и путева и нова улагања у систем водоснабдевања!

Већници су на данашњој 21. седници Општинског већа дали сагласност на неколико планова и програма Јавног комуналног предузећа „Равно 2014“, па тако и на Програм пословања и План радова на изградњи, реконструкцији, одржавању и заштити општинских путева за 2021. годину. Овај потоњи документ предвиђа и инвестициона улагања у реконструкцију улица у Ћуприји али и у сеоским насељима, међу којима се истичу улагања у рехабилитацију делова Карађорђеве и Јована Курсуле, потом у улицу која се налази иза некадашње Дирекције за изградњу и уређење, те улагања у Станоја Главаша, а затим и у неколико улица у Сењу, Батинцу, Вирину, као и у пут који повезује Иванковац и Сење. Такође, предвиђени су већи захвати на коловозним конструкцијама у још 15-так улица, а ваља подвући да је овогодишњим планом предвиђена и реконструкција делова пешачких површина у седам ћупријских улица.

Радници лесковачке „Инвестградње“ почели енергетску санацију објекта Основне школе „Вук Караџић“

Енергетска санација објекта матичне школе подразумева да ће спољни зидови да буду изоловани, тавански део термоизолован, а прозори замењени новим, на којима ће бити постављена трострука стакла. Да би све то било урађено, кажу у школи, биће потребни и адекватни грађевински захвати унутар објекта, пре свега на плафонима и подовима. По окончању радова Ћуприја ће тако да добије још један енергетски заштићен јавни објекат.

Друга страна зиме – кварови на електромрежи због снежних падавина

Упркос напорима екипа на терену, Остриковчани ће електричну енергију да добију сутра у поподневним часовима, најкасније у четвртак ујутру.
Како се ради о већем квару, ово је минимално време за које мрежа у Остриковцу поново може да буде уведена у електросистем, па се моле мештани за разумевање и стрпљење.

Вести

Конкурси