Podrška programu dobrovoljnog davanja krvi

U zajedničkom apelu Ministarstva zdravlja, Stalne konferencije gradova i opština i Crvenog krsta, ističe se da su trenutne rezerve krvi na niskom nivou i da se akcije dobrovoljnog davanja krvi ne odlažu u vreme epidemije, kao i da ih ne treba tretirati kao okupljanje građana, već kao neophodan preduslov za lečenje i terapijske procedure pacijenata.

Završeni građevinski radovi na školskom objektu u Batincu

“Drago mi je da je završena ova investicija u Batincu koju je u potpunosti finansiralo Ministarstvo prosvete. Radovi su trajali malo duže zbog nekih nepredviđenih okolnosti, ali je bitno da će ovaj objekat da unapredi uslove obrazovanja u opštini Ćuprija. Moram da istaknem kako se istovremeno izvode radovi i na objektu matične škole „Vuk Karadžić“ u Ćupriji, tako da će skoro istovremeno i jedan i drugi objekat da dobiju odgovarajući izgled a učenici funkcionalne škole”, rekao je danas prilikom obilaska objekta područne škole “Vuk Karadžić” u Batincu Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija.

Žiri proglasio najbolje recitatore opštine

Najbolji mladi recitatori školskog uzrasta u Ćupriji su: Kosta Milenković, učenik prvog razreda OŠ „Đura Jakšić“, Tadija Stojković, učenik trećeg razreda OŠ „13 oktobar“ i Lena Erić, učenica 4. razreda OŠ „Vuk Karadžić“, u kategoriji mlađih osnovaca. U nadmetanju starijih osnovaca, najbolje plasirani su: Vasilisa Milojković, učenica 5. razreda OŠ “Vuk Karadžić“, Kalina Stanković, učenica 5. razreda OŠ “Đura jakšić“ i Jana Milojević, učenica 5. razreda OŠ „Vuk Karadžić“. Četvoro najbolje plasinarih osnovaca izborilo je plasman na okružno takmičenje. U kategoriji srednjoškolaca, najbolji recitatori u opštini su: Milica Radulović, učenica 4. razreda Gimnazije, Miona Radojević, učenica 3. razreda Medicinske škole i Natalija Milojković, predstavnica Doma učenika „Srećno“. Njih tri će, kao i četvoro osnovaca, predstavljati opštinu na okružnom takmičenju.

Supernova „pametna klupa“ od sada i za đake u Ćupriji

Osnovna škola „Đura Jakšić“ u Ćupriji peta je škola u Srbiji koju je kablovski operator „Supernova“ nagradio „pametnom klupom“ zbog izuzetnih rezultata učenika. Vredna donacija namenjena je za ukupno jedanaest osnovnih škola širom Srbije čiji su se učenici istakli postignutim uspesima. „Pametna klupa“ omogućava učenicima pristup platformi sa edukativnim i zabavnim sadržajima, punjenje telefona i povezivanje na internet, a dodeljuje se u sklopu projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ pokrenutog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije „Strouberi enerdžy“ („Strawberry energy“).

Vesti

Konkursi