Krizni štab doneo nove preventivne mere

Štab za vanredne situacije opštine Ćuprija na  drugoj elektronskoj vanrednoj sednici, na osnovu ocene trenutne epidemiološke situacije u Ćupriji, danas je doneo naredbu kojom se određuju posebne mere zaštite stanovništva od COVID-19. Donete mere možete da pronađete klikom na donji link.

Otkriven Spomenik knezu Lazaru

Spomenik knezu Lazaru danas, na Vidovdan, svečano je otkriven i osveštan u Ćupriji. Bronzana statua, delo akademskog vajara Miroljuba Stamenkovića, visoka je 7,5 metara i teška nešto više od pet tona, dok spomenik, zajedno sa postamentom, ide u visinu čak 15 metara. Spomenik se nalazi na samom ulazu u Ćupriju iz pravca Senja, odnosno tik uz sam auto-put.

Knez Lazar je na Kosovu izgubio ovozemaljski život, ali je duhovno nastavio da živi u manastiru Ravanica, rekao je danas na ceremoniji otkrivanja spomenika Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija. Zato knez Lazar rukom i pokazuje ka svojoj zadužbini Ravanici, u kojoj i danas počivaju njegove mošti.

Zvanično: SNS više nego ubedljiv u Ćupriji!

Prema zvaničnim rezultatima Izborne komisije opštine Ćuprija, lista „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU
DECU“ na izborima za odbornike Skupštine opštine Ćuprija osvojila je 9.398 glasova (78,24 odsto birača koji su glasali), što znači da će Srpska napredna stranka u novom sazivu lokalnog parlamenta imati 30 odbornika.

Lista „IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)- Dragan Marković Palma“ osvojila je 1.768 glasova (14,72 %), te će u Skupštini opštine Ćuprija imati pet odbornika, dok je za listu „PARTIJA UJEDINJENIH PENZIONERA SRBIJE – MILAN KRKOBABIĆ“ glasalo 846 birača (7,04 %), pa će u novom sazivu Skupštini opštine Ćuprija imati dva odbornička mesta.

Erić: – Sledećeg meseca počinje zapošljavanje radnika u "FEKA automotiv"!

„Na ovom mestu ranije je bila deponija, a Ćuprija 2013. godine nije imala nijedan ar industrijske zemlje. Danas je potencijalnim investitorima na raspolaganju 16 hektara industrijskog zemljišta sa svom pratećom infrastrukturom, a “FEKA automotiv” će biti prva realizovana inostrana grinfild investicija“, istakao je nakon obilaska fabrike predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Isakovo: Ulica Alekse Petrovića presvučena asfaltom

U Isakovu je asfaltom danas presvučen kolovoz Ulice Alekse Petrovića u dužini nešto manjoj od 700 metara. Putni pravac koji vodi ka seoskom groblju asfaltiran je na zahtev meštana, a pored ove, prema najavama predsednika Radnog tela MZ Isakovo Franka Trujića, u istoj dužini biće asfaltirana i Ulica dr Dimitrija Dulkanovića.

Putari u Batincu asfaltirali 484 metra kolovoza u dve ulice

Putari i mehanizacija danas su bili u Batincu, gde su asfaltirane dve ulice – Kneginje Milice i Hajduk Veljkova, u ukupnoj dužini od 484 metra. Ovim radovima na putnoj infrastrukturi nastavljena je realizacija Ugovora o asfaltiranju seoskih saobraćajnica u opštini Ćuprija za 2020. godinu.

Stigao novi kontingent kartica za besplatan prevoz

„Stigle su kartice za subvencionisani prevoz onih građana koji su zahteve za ovu povlasticu podneli do 9. juna. Ove kartice, koje korisnicima omogućavaju besplatan prigradski prevoz, mogu da se podignu u Kabinetu predsednika opštine, kancelarija 10 zgrade Opštinske uprave, dok će meštanima sela pristigle kartice biti podeljene preko mesnih zajednica“, kaže predsednik Skupštine opštine Branimir Tazić.

Vesti