Unapređenje poslovne klime: Za Ćupriju je značajno što će biti vidljiva na digitalnoj platformi GeoSrbija

U narednih godinu dana biće završen Nacionalni registar investicionih mapa koji će na digitalnoj platformi GeoSrbija omogućiti svim stranim i domaćim investitorima da vide gde se u Srbiji nalaze slobodne infrastrukturne lokacije na kojima mogu da ulože svoj novac. U toku je druga faza ovog projekta koji podržava Kraljevina Švedska, a za sada učestvuje 11 lokalnih samouprava čiji predstavnici su se u petak, 10. januara, okupili na sastanku u zgradi Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) u Beogradu.

Predednik Erić na novogodišnjoj konferenciji za novinare: Izvršenje budžeta u 2019. godini daleko iznad rekordnog nivoa – prebačena milijarda dinara!!!

„Presrećan sam što je sa današnjim danom izvršenje budžeta Opštine Ćuprija prelazi milijardu dinara. To je velika stvar jer moram da napomenem da je izvršenje budžeta prethodne vlasti iznosilo 470 miliona. Mi smo više nego duplirali budžet! Šta to znači? To znači da ćemo da poboljšamo komunalnu infrastrukturu, da ćemo da radimo na nekim novim projektima, to znači stabilnost i to znači da ćemo da radimo na svemu što vodi ka ekonomskom prosperitetu jedne opštine. Naš prvi cilj je bio da povećamo privrednu aktivnost u opštini, da povećamo izvršenje budžeta, da napravimo jedan budžet koji je razvojni, uz sve probleme koje smo nasledili. Uspeli smo da vratimo sve dugove koje smo imali i da dođemo do ove cifre koju su svi samo sanjali, a to je milijardu dinara! Čestitam i našim sugrađanima na tome, ali obećavam da na ovome nećemo stati i nadam se da ćemo i sledeće godine imati bar isto povećanje budžeta, te da će naredna godina biti bolja nego ova“, rekao je na početku poslednje konferencije za novinare u 2019. godini Ninolsav Erić, predsednik Opštine Ćuprija, koji je danas medijima dao presek najvažnijih poslova urađenih u jedinici lokalne samouprave u godini na izmaku, ali i podvukao neke od najbitnijih projekata na kojima će se raditi u 2020. godini. U nastavku teksta donosimo vam najbitnije delove izlaganja predsednika Erića sa današnje konferencije za novinare.

Ćuprija 21. veka: Otvorena „Izložba proširene stvarnosti antičkog grada Horeum Margi“

„Izložba proširene stvarnosti antičkog grada Horeum Margi“, koju je finansirao Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, a čiji je nosilac  Opština Ćuprija u saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, otvorena je danas u Muzeju „Horeum Margi – Ravno“ i trajaće do kraja ove godine. Specifičnost ove virtuelne postavke je to da će ona moći da se pogleda sa petnaest tačaka u gradu, za šta će biti potrebna i aktivacija aplikacije koja je posebno izrađena u okviru ovog projekta.

Vesti

Konkursi