OPŠTINSKO VEĆE: Godina velikih investicija pred JKP „Ravno 2014“ – rekonstrukcije ulica i puteva i nova ulaganja u sistem vodosnabdevanja!

Većnici su na današnjoj 21. sednici Opštinskog veća dali saglasnost na nekoliko planova i programa Javnog komunalnog preduzeća „Ravno 2014“, pa tako i na Program poslovanja i Plan radova na izgradnji, rekonstrukciji, održavanju i zaštiti opštinskih puteva za 2021. godinu. Ovaj potonji dokument predviđa i investiciona ulaganja u rekonstrukciju ulica u Ćupriji ali i u seoskim naseljima, među kojima se ističu ulaganja u rehabilitaciju delova Karađorđeve i Jovana Kursule, potom u ulicu koja se nalazi iza nekadašnje Direkcije za izgradnju i uređenje, te ulaganja u Stanoja Glavaša, a zatim i u nekoliko ulica u Senju, Batincu, Virinu, kao i u put koji povezuje Ivankovac i Senje. Takođe, predviđeni su veći zahvati na kolovoznim konstrukcijama u još 15-tak ulica, a valja podvući da je ovogodišnjim planom predviđena i rekonstrukcija delova pešačkih površina u sedam ćuprijskih ulica.

Radnici leskovačke „Investgradnje“ počeli energetsku sanaciju objekta Osnovne škole „Vuk Karadžić“

Energetska sanacija objekta matične škole podrazumeva da će spoljni zidovi da budu izolovani, tavanski deo termoizolovan, a prozori zamenjeni novim, na kojima će biti postavljena trostruka stakla. Da bi sve to bilo urađeno, kažu u školi, biće potrebni i adekvatni građevinski zahvati unutar objekta, pre svega na plafonima i podovima. Po okončanju radova Ćuprija će tako da dobije još jedan energetski zaštićen javni objekat.

Druga strana zime – kvarovi na elektromreži zbog snežnih padavina

Uprkos naporima ekipa na terenu, Ostrikovčani će električnu energiju da dobiju sutra u popodnevnim časovima, najkasnije u četvrtak ujutru.
Kako se radi o većem kvaru, ovo je minimalno vreme za koje mreža u Ostrikovcu ponovo može da bude uvedena u elektrosistem, pa se mole meštani za razumevanje i strpljenje.

Vesti

Konkursi