Erić: – Počeli smo od sređivanja fasada na javnim objektima, a ideja je da rekonstruišemo fasade svih stambenih zdrada!

„Opština Ćuprija, uz pomoć Ministarstva rudarstva i energetike, danas praktično završava rekonstrukciju energetske efikasnosti zgrade Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“. Pored ove zgrade, mi smo zajedno sa ministarstvom radili i zgradu Gimnazije i dobili smo sredstva za rekonstrukciju Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Vrednost investicija u sve tri škole je 90 miliona dinara i imamo značajnu podršku Ministasrtva rudarstva i energetike. Ono što je vrlo btino, lokalna samouprava ima odlične odnose i sa Vladom Republike Srbije i bukvalno sve projekte koje radimo, radimo tako što ih sufinansiramo sredstvima iz republičkog budžeta“, rekao je novinarima predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić prilikom obilaska Škole za muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“.

Erić: – U narednih nedelju dana očekujemo dobijanje građevinske dozvole za izgradnju novog Internističkog bloka Opšte bolnice!

„Mi smo uvideli da je potreba za jednim novim Internističkim blokom neophodna, kako bismo tamo prebacili naša internistička odeljenja i tako otvorili mogućnost da rekonstruišemo ostala odeljenja ćuprijske bolnice. Radi se o velikoj investiciji. U narednih nedelju dana očekujemo dobijanje građevinske dozvole za izgradnju tog novog bloka Opšte bolnice. Završena je preparcelizacija zemljišta i podnošenje zahteva za lokacijske uslove, čime je zaokružen proces za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju objekta“, otkrio je u intervjuu za Televiziju „Pomoravlje“ predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Sređen ulaz u Ćupriju iz pravca Paraćina – novi asfalt, proširenje puta i uređenje zone oko Tehničke škole. Slede saobraćajnice u selima

Preduzeće za puteve „Kragujevac”, uz asistenciju radnika JKP “Ravno 2014”, postavlja novu asfaltnu podlogu na kolovozu u zoni Tehničke škole. Ovaj posao  realizuje se u okviru projekta obezbeđenja i uređenja zona oko škola, koji je inicirao Savet za bezbednost saobraćaja opštine Ćuprija. 

„Mi smo aplicirali za projekte vezane za zone škola. Bezbednost naših učenika je najbitnija. Dobili smo ovakav projekat za Supsku i tamo smo to završili, danas završavamo ovde, ispred Tehničke škole, a identičan projekat dobili smo i za Jovac, i to ćemo da radimo sledeće“, rekao je danas, prilikom obilaska radova, predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Održana onlajn radionica u okviru projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“

U okviru projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, u četvrtak, 07.05.2020. godine, održana je onlajn (online) radionica na temu: „Komunikacija u teškim vremenima“, vezana za komponentu Odnosi s javnošću i vidljivost projekta. Pilot Jedinice lokalne samouprave odredile su najmanje po jednog predstavnika koji na nivou JLS radi u Odeljenju za komunikacije i koji je učestvovao u ovoj radionici. Radionicu je vodio Beni Andreson (Benny Andersson), ekspert za Odnose s javnošću i marketing komunikaciju, Lantmäteriet, Kraljevina Švedska.

Vesti

Konkursi