Одржана 83. седница Општинског већа

Разматрањем предлога Одлуке о начину и поступку одређивања улица отворена је 83. седница општинске владе. Одлука, која је добила једногласну подршку већника, одређује да свака улица и сваки трг у Ћуприји морају да имају називе, који ће бити обележени ћирилицом. Предлог назива улица и тргова утврђује посебна комисија.

Наредна тачка тицала се предлога Одлуке о зонама на основу којих се утврђује годишњи порез на имовину. На територији општине, предвиђа одлука која је добила подршку већника, постоје три зоне чије су границе дефинисане на основу комуналне и саобраћајне опремљености и повезаности са централним деловима града.

Крај године је и време за последња усклађивања финансијских планова са, најчешће, растом непланираних трошкова, па су ову седницу Општинског већа за то искористиле основне школе „Ђура Јакшић“, „Вук Караџић“, „13 октобар“, „Душан Сковран“, такође и Медицинска и Техничка школа, затим месне заједнице Церница, Вирине, Јовац, али и СРЦ“Ада“, Народна библиотека „Душан Матић“, Установа културе, Туристичка организација и Музеј „Хореум Марги-Равно“.

Седница је закључена давањем сагласности на захтев Општинског правобранилаштва за закључење споразума о регулисању међусобних односа Општине Ћуприја и Телекома, као и на захтев СРЦ „Ада“ за измену дела статута установе за спорт.